zgłaszam sugestię 11 punktu,
11. Za zgodą obu pojedynkujących się w sondzie zostaje wstawiona 3 opcja "nie na temat"
Konsekwencją było by np. powtórzenie pojedynku. Myślę, że podniosło by to poziom prac...
Szukaj
zgłaszam sugestię 11 punktu,
11. Za zgodą obu pojedynkujących się w sondzie zostaje wstawiona 3 opcja "nie na temat"
Konsekwencją było by np. powtórzenie pojedynku. Myślę, że podniosło by to poziom prac...
a ja nie popieram. powiem wiecej: uwazam to za kiepski pomysl jesli ktos nie jest w stanie dostrzec w pracy odniesien do tematu i to go sklania o nieglosowania to niech po prostu nie glosuje. niektorzy tworcy i tfurcy nie lubia prostych rozwiazan i lopatologicznego przedstawiania o co chodzi. czasem do zrozumienia pracy pozornie nie na temat wystarczy troche dlzuej nad nią przystanac, czasem trzeba miec jako-takie pojecie o elementach kultury, do ktorych sie odnosi, ale bardzo odwaznym jest twierdzenie, ze cos jest nie na temat - szczegolnie w dobie sztuki kontekstualnej przywolam tutaj 2 przyklady - jeden z fornej i drugi z dolnej pojedynkowej polki gdyby ktos byl kulturowym laikiem do tego stopnia, ze nie widzialby zwiazku miedzy zegarami, a sztuką Salvatora Dali, bardzo latwo by mu bylo rzucic, ze praca Andrzeja z jego pojedynku z Sailorem byla nie na temat. ot - gola babka cos tam sobie rozrywa. drugi przyklad: wiele osob przed rozstrzygnieciem mojego pojedynku z Alem wskazywalo, ze nie dostrzega zadnego zwiazku mojej pracy z tytulem. po rozstrzygnieciu wyjasnilem jak ja to widzialem - mysle, ze broniac przynajmniej tego, ze "praca byla na temat". a to, ze ktos nie probowal nawet poszukac mozliwych skojarzen, to juz jego sprawa...
tak wiec sumujac: sądom co jest na temat a co nie, mowie nie
11. Maksymalna waga zdjęcia to 300kb (najlepiej by nie przekraczała jednak 250 kb) - zmiana wprowadzona od poczatku sierpnia br.
Może lamerskie pytanie ale czym najlepiej i najszybciej zmniejszyć fotke do tych 250kb. Proszę o opis krok po kroku.
[Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]
komu przyslac zdjecia??
no jak to kurcze komu? przeciez jest w warunkach zabawy podany KONKRETNY adres email, czyz nie????
Skontaktuj się z nami