Mialem przez jakis czas summarita 35 i bardzo sobie chwale
Bardzo malutkie, super ostre, do kupienia w sensownej cenie
Do streeta idealne
Szukaj
Mialem przez jakis czas summarita 35 i bardzo sobie chwale
Bardzo malutkie, super ostre, do kupienia w sensownej cenie
Do streeta idealne
Road to Manila
M9 z "chociażby" Jupiterem-3:
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=143274
![]()
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Nie trzeba. I z tego wątku wcale coś takiego nie wynika. Ja na ten przykład do m9 podpinałem manualne Nikkory, ktore można na Alle kupić w miarę tanio (a w porównaniu do odpowiednika z Wetzlar - za bezcen wręcz). W/w Nikkory z lubością wręcz stosowałem na moim D700, sprzedając wcześniej 70-200 2.8, 17-35 2.8 i parę innych... I nie sprzedałem ich dlatego, że nie miałem na chleb tylko że leżały na półce pokryte warstewką kurzu, a trzydziestoletnie manuale były non stop w użyciu. Przykład Toma pokazuje, że można przebyć drogę od szkła za 20k do takiego za 499PLN. Można? Można. Wpxk jak widzisz wykręcił z Feda Jupitera, doinwestował 200PLN w przejściówkę i się cieszy, bo obrazek z tego szkła jest inny, niestandardowy i co najważniejsze - sprawia mu to frajdę. Podobnie jak obrazek z Nocta, który też raczej w ramy standardowego obiektywu się nie mieści. Wszystko zależy od tego co kto widzi i co się komu podoba. I właśnie taki wniosek wypływa z tych dyskusji. Ale trzeba to chcieć przeczytać i zrozumieć.
Zapomniałem, że ironia przez internet to sprawa ciężka do wychwycenia
Mimo wszystko nie zrezygnuję z twierdzenia, że sporo osób uważa, że drogie puchy wymagają drogich szkieł, mimo iż sam do nich nie należę :P
Naucz się czytać
Ano ciężka.
Ja natomiast powiem (dla wyjaśnienia sytuacji), że pisałem poprzedni post zupełnie na spokojniechoć przyznam, że dziwi mnie, że na sporą grupę forumowiczów (to nie do Ciebie) aparat z czerwoną kropką działa jak czerwona płachta na byka. Chyba już lepiej mieć Canona - oni mają tu lżej
.
Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 18-10-2010 o 15:38
Może więc podpinając do m9ki tanie szkła zyskamy trochę sympatii ?![]()
Ekscentryzm nie kojarzy się tak źle, jak snobizm![]()
Ale to nie jest tak ze wszyscy posiadacze M9 maja tylko summiluxy i noctiluxy
Standardowym szklem jest jednak summicron ktory zawsze troche tanszy jest od tych topowych a rownie swietny
Zreszta zjawisko antyleikowe to chyba glebszy temat
Road to Manila
Skontaktuj się z nami