Szukaj
Skromnie przypomne zainteresowanym Noctiluxem ze jest nieco tansza alternatywa do tego szkla w mocowaniu Nikona F na dodatek wiec nawet puszki nie trzeba zmieniac. Nie pamietam dokladnie modelu ale wiem ze ma jasnosc 1.8 i ze kosztuje nowy chyba okolo 900zl a uzywki na allegro kraza po 300-400zl. Pare osob na tym forum pisalo o nim ale nie pamietam watka, moze warto popytac![]()
Ostatnio edytowane przez tomwidlak ; 15-10-2010 o 17:36
nowy to nawet 744 zł kosztuje![]()
haha pojechałeś
edit: ale trzymajmy się tematu bo nas wymoderują![]()
Szczerze mówiąc nie rozumiem tego sarkazmu. Nie wiedziałem, że może sprawiać taką radochę podniecanie się zdjeciami przedstawiajacymi bokeh i koszmarną winietę. Normalnie TWA i do tego lizusostwo...
D750
flickr
to jest bardziej humorystyczny wątek a twój wpis raczej nie był zbyt miły![]()
a odnośnie radochy: może ją sprawiać wiele rzeczy. Dlaczego odmawiasz komuś czerpanie zadowolenia z małych kółeczek w tle ?![]()
a jest sens kupna m9 z najtańszą 50, summaritem? (pytam w imieniu tych bardziej związanych ze swoimi narządami)
![]()
wybieram inne systemy
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
jaaa... co złego w M9 z chociażby jupiterem-3?
Robić będzie całkiem fajne zdjęcia, mimo iż obiektyw jest wart jakieś 300zł... czy ktoś mi wytłumaczy na czym to wszystko polega, dlaczego do puszki za 22 tysiące TRZEBA przypiąć szkło za co najmniej 14k?
Albo czemu do d700 trzeba mieć co najmniej 50/1.4, bo 50/1.8 jednak zdjęć nie robi?
Naucz się czytać
Skontaktuj się z nami