Szukaj
ładne niebo,a poza tym ciemnnny dół
Jak kolega JaroPienza pisze ciemno na dole, procz tego 1 kadrowo slabo 3 kilometry nieba a na dole nic sie nie dzieje 2 tez bardzo ciemna jak dla mnie 3 najlepsze choc kadrowo nie powala
Z tymi dołami ciemnymi ,to jest tak,że mam dwie wersje,czyli z ciemnym i jasnym i jak gdzieś pokazuje z ciemnym,to mówią,że powinno być jasne,a jak pokazuję z jasnym,to woleli by ciemne,hmm???
Ja koncentrowałem się tu tylko na niebie,więc dół był dla mnie tylko dodatkiem.1 kadrowo slabo 3 kilometry nieba a na dole nic sie nie dzieje
No ,ale dzięki za komenty.
Kwestia obrobki, masz d5000 takze spokojnie z tych zdjec mozna bylo by wycisnac duzo duzo wiecej, tylko kwestia formatu robionych zdjec jezeli robisz w NEF'ach to potem rozjasnic dol to nie jest jakis mega problem, jezeli jednak JPG to juz sprawa sie komplikuje. Jezeli nie wiesz o czym pisze to poczytaj o formacie NEF ew RAW. Pomysl nad kadrowaniem, przegladaj forumowy dzial ze zdjeciami podpatruj kadry czytaj komentarze, duzo sie nauczysz. Oraz odwiedz sobie strone www.szerokikadr.pl skarbnica wiedzy nie tylko dla amatorowZycze powodzenia i masy dobrych kadrow.
Bez przesady,wiem o czym piszesz
Nie robię na razie w Rawach,ponieważ PS mi nie widzi tego pliku,a jakoś mam lenia,by mu plugina szukać i zapodać
Jeśli chodzi o wyciąganie,rozjaśnianie dołu,to w JPG jak dla mnie,to nie jest jakiś mega problem oczywiście na poziomie amatorskim.
Zdjęcie nr.3 posiadało bardzo ciemny dół i jakoś poszło
A pro po kadrowania,to tych zdjęć naprawdę nie dało się lepiej skadrować,bo albo jakaś szopa przeszkadzała,albo słupy energetyczne,a i kadrowanie jest 1/3.
Skontaktuj się z nami