Szukaj
A ja uwielbiam czytać takie posty z d... wzięte nie na temat.
Nie wiem, nie miałem w rękach nigdy S2, anii żadnej innej...
Ale sądząc po tym co widać w rękach fotoreporterów to szału na stadionach nie robi![]()
To studyjny sprzęt do konkretnych zastosowań, gdzie często AF jest wogóle nie używany.
Raczej kiepsko widzę go w roli pierwszego aparatu dla kogoś z niewielkim budżetem...![]()
Ale jeśli jedno pole AF to taki luksus z profi leic'y to nikt nikomu nie broni używać jednego![]()
Szczególnie polecam mały wypad na jakieś zawody sportowe lub chociaż portrety z ręki,
z jasnym szkiełkiem, gdzie GO ma kilka mm i przekadrowywać po ostrzeniu.
Zapewne trafi się klika ostrych zdjęć. Tyle że kilka nie każdego satysfakcjonuje.
Pozdr.
Czy czasami te 2 dodatkowe pola AF w d50 nie są umieszczone w pobliżu środkowego na górze i dole? Tak? No to te 5 pól AF w d50 jest taką samą nędzą jak 3 w d60...
REALNA wyższość d50 nad d60, to CLS (o ile przyszły nabywca będzie bawił się lampami) oraz śrubokręt - jednak nie przy polecanych obiektywach kitowych "18-55/ 18-70/ 18-105/": tutaj nie ma wyższości d50 nad d60. Mało tego - z tymi obiektywami d60 będzie lepszy!
Górny wyświetlacz - niby niezbędny, ale "przyzwyczjenie"...
- tak też można się dowartościowywać... nie zapominaj jednak, że jest też d300, d700 (o niebo lepsze przedłużki penisa niż d50 z entry level)Poza tym trzymając obydwa w ręku -d50 duuużo bliżej do "prawdziwego " aparatu niż klasie d40/d60![]()
Ostatnio edytowane przez lewAp7 ; 11-10-2010 o 18:02
Gwoli jasności D50 nie obsługuje CLS![]()
No, przynajmniej egzemplaż który robi u mnie za rezerwowe body,
ale gdzieś w krainie fantazji może są i takie które obsługują
Także proszę nie wprowadzać w błąd opowiadając własne fantazje.
Poza tym wyraźnie proponuję ominąć obydwa i pójść w stronę d80.
Różnica w cenie nie aż tak straszna.
Co do dowartościowania... ?
Komuś fora się chyba pomyliły...
Ale cóż, dzięki za naukęi osobistą wycieczkę.
Widać wszyscy błądzimy, my zagubieni posiadacze wielopolowych AF w aparatach z górnym LCD hehe
Tylko chciałem pomóc panie psychoanalityk.
Przepraszam urażonych posiadaczy D40/60
AF w tych aparatach nie jest "nędzny" -jest ubogi. OK?
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez lesiuc ; 11-10-2010 o 19:50
D50 ma jeszcze jedną zaletę mianowicie bardzo słaby filtr przed matrycą, dzięki temu jest super do zdjęć w podczerwieni![]()
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
...i daje b.ostry obrazek.
Zbyt ostry. Podostrzac wole sam. Fotki wygladaja naturalniej.
Na początek D50 i lepsze szkła. Pucha daje piękny obrazek na wyjściu (poza kiepsko oświetlonymi norami), a ten, kto zaczyna, to raczej ma robić zdjęcia, a nie siedzieć przy kompie.
Skontaktuj się z nami