Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Bateria do laptopa

Witam,

czy ktoś wymieniał może baterię w swoim laptopie na jakiś zamiennik? Nowa, oryginalna bateria do laptopa to jakaś 1/3-1/2 jego wartości rynkowej, więc nie bardzo mi się opłaca taką kupować. Na rynku jest kilka zamienników, ale opinii o nich prawie żadnych. Laptop to Toshiba A300, ale to akurat nie ma większego znaczenia. Może ktoś ma jakieś doświadczenie?

Domyślnie

Zdecydowanie NIE POLECAM zamienników. Korzystałem w wielu przypadkach z movano, whitenergy i batimexów. O ile na początku jest wszystko ok, to baterie te bardzo szybko tracą pojemność. W IBM/lenovo jest miernik ilości cykli ładowania. O ile w przypadku oryginałów baterie padają w okolicy 500 ładowań, to zamiennikom jeszcze się nie udało dociągnąć do choćby 200! Porównując więc ceny zamiennik/oryginał, oszczędność jest wątpliwa...
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Na co dzień komputer i tak podłączam zasilanie. Na baterii laptop będzie chodził 1-2 w tygodniu po 1,5-3h, kiedy nie będę miał możliwości podłączenia do zasilania. Gdybym używał częściej pewnie zdecydowałbym się na oryginalną baterię, chociaż obecna padła po 1,5 roku niezbyt intensywnego używania, przy czym padła dla mnie oznacza, że komputer na baterii chodzi mniej niż 30 min. A tak naprawdę żeby bateria była użyteczna 1,5h przy najniższej wydajności to minimum.

Uprawnienia umieszczania postów