Ech, pozostaje pytanie. Co warto kupić skoro nie tą gazetę?
Szukaj
Ech, pozostaje pytanie. Co warto kupić skoro nie tą gazetę?
Jakby to nie zabrzmiało obrazoburczo uważam że to właśnie zdjęcie z Libanu to najlepsza rzecz która przytrafiła się DCP.
Sądzę w przeciwieństwie do docxxx że było to działanie niezamierzone. A jego publikacja wywołała kilku stronicową dyskusję na tym forum na ważne tematy cenzury moralności w fotografii prasowej.
Zburzyło tez dobry nastrój "zobaczenia paru udanych obrazków, miłego spędzenia czasu" a uważam że taki jest właśnie sens takich zdjęć. Nie pogoń za sensacją a zmuszenie do zastanowienia i refleksji.
Mnie osobiście bardziej zszokowało i przeraziło zdjęcie ze strony 41.
Was ono nie szokuje?
Gdyby ktoś był zainteresowany półroczną prenumeratą za 50% to polecam oferte grouponu
http://www.groupon.pl/oferty/oferta-...-online/195642
D90+grip / N18-200VR / N35/2 / N85/1,8 / Falcon 8 / SB800
Mariusz Filanowski - portfolio fotograficzne
Jest już nowy numer (czwarty). Zbulwersowanym poprzednim numerem polecam zdjęcie po masakrze obozu uchodźców w Bejrucie w 1982 r.
A mi najbardziej do tej pory w DCP podobał się numer gdzie w rubryce "poprawiamy Wasze zdjęcia" czy jakoś tak, fachowiec spotyka się z osobą, która potrzebuje pomocy przy robieniu zdjęć i podpowiada jej co i jakotóż w owym numerze dziewczyna miała problem ze zdjęciami we wnetrzach, posiadała Canona 400D + kit + 50 f.8. Rozpoznanie --> trzeba kupić 5D Mark II + tilt-shift 17mm
od razu widać, że to przedruk albo porada z forum "jaki sprzęt najlepiej wybrać"
![]()
D800 + D300 + N 14-24 f/2.8 + N 70-200 f/2.8VR + N 50 f/1.4 G + N 10,5 f/2.8 + SB 900
A była porada jak napaść na bank, żeby nie złapali?![]()
D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.
ciekawy też jest artykuł, a właściwie to że nie ma końca
patrz -> strona 56 ( DCP 2 / 2011 )
czy tylko mój egzemplarz tak ma ?![]()
Kupiłem jak do te pory wszystkie numery tego pisma, na początku myślałem, ze będzie to fajne pisemko na rynku. O ile rozumiałem, że na początku praktycznie wszystko to były przedruki o tyle coraz bardziej mnie to mierzi, że np. publikowane zdjęcia są nadal ludzi spoza naszego kraju. Nie wierzę, że nikt nie wysyła im dobrych zdjęć i są zmuszeni pokazywać mi zdjęcia obcokrajowców. (chodzi o ten dział, gdzie publikują zdjęcia im nadesłane)
Skontaktuj się z nami