Kierunki takie jak Bałkany, Europa Środkowo-Wschodnia itp. są bez wątpienia równie bardzo ciekawe, i zgadzam się że super byłoby się i tam kiedyś wybrać. Aczkolwiek wydaje mi się taka impreza byłaby trochę trudniejsza logistycznie, choć zapewne nie byłby to problem nie do przeskoczenia. Ktoś ma jakieś konkrety? Jakiś ogólny zarys takiego wypadu, mini plan? Im więcej jako-tako uformowanych pomysłów, tym lepiej - być może będziemy coś przekuwać w fotoekspedycję, być może coś komuś na tyle się spodoba i go zainspiruje, że sam indywidualnie się wybierze.
Kurde, trochę mi się plany pozmieniały, liczyłem że w I kwartale gdzieś się uda wyskoczyć, okoliczności czas fundusze itp nie pozwoliły. Chodził mi po głowie w marcu Rzym, zamiast niego w marcu odwiedzę KrakówBędzie na pewno równie fajnie i ciekawie
Na wczesną jesień jest wstępna opcja samochodowych Włoch, gdzieś w połowie maja w fazie planowania jest plener organizowany przez Jacka.
A co byście powiedzieli na majówkę w Wiedniu, o którym wcześniej rozmawialiśmy?
Nie mam auta, nie rzucę więc hasła "Jedziemy do Wiednia"Ale jak kilka osób byłoby chętnych na taki wypad, na pewno uśmiechnąłbym się o miejsce w samochodzie
Można by to zrealizować podobnie do ubiegłorocznej majówki w Paryżu
Są 2 miesiące czasu, nie ma tam chyba wtedy takiego tłoku, z racji że oni naszych świąt nie mają![]()
Na przykład, w piątek 29/04 wczesnym rankiem wyjechać gdzieś z Katowic czy Wrocławia (w zależności kto skąd by jechał, wszystko byśmy dograli), wczesnym popołudniem bylibyśmy na miejscu, i np we wtorek 03/05 wyjazd w godzinach popołudniowych, żeby na wieczór być w PL.
Dałoby to nam praktycznie 5 dni na miejscu - czyli tak całkiem całkiem.
Noclegi - za 200-230zł za dobę za pokój 2 osobowy, jest całkiem spory wybór, bardzo blisko centrum. (LINK)
Ze znanej nam ulicy Sądowej w Katowicach do Wiednia jest praktycznie równo 400km, czyli mamy 800km w dwie strony. Przy średnim załóżmy spalaniu 10l/100km daje to 80l, po powiedzmy 5zł/litr - czyli 400zł/auto, czyli po 100zł na osobę. Do tego nocleg, ~800zł/pokój (4 noclegi 200zł/doba), czyli ~400zl osoba.
Czyli koszt ok. 500zł bez wyżywienia, biletów wstępu czy komunikacji miejskiej itp. Generalnie - nie wychodzi to droga impreza. Oczywiście podane kwoty dojazdu nie uwzględniają dojazdu do Katowic, ewentualnych noclegów itp - ale wydaje mi się jesteśmy na tyle elastyczni, że wszystko da się poustawiać.
Jak będą chętni, i uzbiera się choć jedno auto, ustalimy szczegóły.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami