SZKOCJA.
niewiem na jakiej zasadzie dzialaly fotoekspedycje wczesniej ile trwaly i jakie sa idee ale szkocje mozna zaatakowac na 2 sposoby albo sposob mieszany.
Wiekszosc lotow jest do Edinburgha czyli stolicy gdzie jest co focic mysle na 2-3 dni. Taki lot np z lodzi ryanem kosztuje w dniach 16-20 marca 300zl bez bagazu (tylko podreczny) i okolo 420zl z bagazem. loty sa takze z krakowa poznania wroclawia... wiadomo ze sa w rozne dni, godziny.
wiec sposob pierwszy to przylot do ediego i i bazowanie tylko w nim. ewentualnie przyjazd do mnie do glasgow 40mil ale miasto samo w sobie jest mniej atrakcyjne. spiac w edim w hotelach premier inn albo traveloge za srodowa i czwartkowa noc zaplacimy za pokoj £20, niestety w weekend kosztuje juz to £65. suma=170£ za spanie za 2 osboby za ten okres czyli jakies 1200zl przelot i spanie za lebka.
opcja druga to opcja drozsza i wedlug mnie bardziej atrakcyjna czyli wynajecie samochodu (ja swoj mam i kogos wozic moge ale ile by ludzi przyjechalo... god knows). majac samochod wachlarz opcji sie otwiera.
mamy St Andrews (gdzie narodzil sie golf), Secret Bunker (podziemne bazy dowodzeniowe), Stirling (zamek i William Wallece monument- tak ten z Bravehearta), mamy loch lomond, i gory na polnoc gdzie mozemy dojechac do Glen Coe uznawanej za najpiekniejsza doline tu..... oczywiscie to nie wszystko. mozna jechac dalej, w lewo,w prawo wszystko w zaleznosci od charakteru wycieczki i zasobnosci portwela.
wynajecie jakiegos malego kaszlaka to 20-30£/dzien, a benzyna kosztuje dzis £1.16/litr. Zrobienie wycieczki plenerowej zakladam jakies 400mil=600km po 7l/100 =£50 benzyna + samochod 120£. ale jadac w teren mozemy spac w schoroniskach ktore tu sa na naprawde dobrym poziomie za £15 za leb za noc. inaczej B&B jakies 25£ od lebka.
no. to taki wstep jak by ktos chcial. a google pokaze wam jak to wyglada

Skontaktuj się z nami