Close

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 105

Domyślnie

Tak troche pomyslalam jeszcze nad miejscem. I sprawdzilam jak wyglada cenowo wyjazd do Wiednia w Austrii. Klimat podobny do Koloni, ale jakos Niemcy do mnie nie przemawiaja. A w austrii jest fajniutko. Ceny biletów lotniczych w obie strony to : ok 600 zł z gdanska, z krakowa jud od 430 zł, a z wawy niestety juz 700zł.
    Z kolei ceny noclegów kreują sie mniej wiecej ok 15-20 Euro za dobe, mysle ze to cena za 1 osobe. Jesli by nieliczyc czasu dojazdu o gdybysmy mieli noclegi na 6 dni to wyjdzie ok 500 zł. Czyli w sumie wyszloby cos ok 1000 zł za przeloty i noclegi. Moznaby rozważyc i takie rozwiązanie.
    Fotografia prasowa, sportowa, reportaże.
    http://press-shots.blogspot.com/
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

Co do atrakcji to tez moge sie wywiedziec, bo brat tam lubi jezdzic.
    Nikon D500, D300s, D80, F65, T 70-300, T 17-50 f/2.8, N 50 f/1.8, S10-20, SB 900, YN 587

Domyślnie

430 zł za lot z krakowa do wiednia to moim zdaniem lichwa. samochód i koszt rozłożony na cztery osoby wyjdzie zdecydowanie taniej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gio Zobacz posta
    430 zł za lot z krakowa do wiednia to moim zdaniem lichwa. samochód i koszt rozłożony na cztery osoby wyjdzie zdecydowanie taniej.
    Tylko pamiętaj że osoby z północnych regionów do Krakowa musiałyby dojechać - a to po kolejnym dniu trzeba doliczyć praktycznie, zwiększa to czas i koszta.

Dlatego bieżąca forma fotoekspedycji jest świetna, bo każdy może ją dopasowywać do siebie. Ktoś rzuca hasło wyjazdu w dane miejsce w danym terminie, podpowiada jak dojechać, gdzie nocować, co można robić itd. I każdy kto ma ochotę się wybrać, może zrobić po swojemu - jednym będzie wygodniej pojechać autem z Krakowa, innym pofrunąć z Gdańska. Spotkamy się tak czy siak na miejscu
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

To zalezy od tego zym jezdzisz, jesti seicento ktory spala 5 litrów gazuna 100km, to super. Ale nie kazdy ma tak ekonomiczne auto. Gdy przeliczyc moje auto to sr. woła 10 litrów ropy, lub drugie 25 litrów gazu. Poza tym nie maiłąbym chocty cala trae jechac sama, a nikomu samochodu nie daje. Wole wiec samolot.

Domyślnie

Gio przejrzalam twoj posty w tym temacie. Zauważylam ze umiesz tylko komentowac. To jest zle, a to bedzie pogoda do dupu itp. A moze Ty cos wymyślisz i dasz propozycje?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Katrina Zobacz posta
    Co do atrakcji to tez moge sie wywiedziec, bo brat tam lubi jezdzic.
    No to wywiaduj się, ustalamy termin i jedziemy( lub lecimy - jak kto woli )

Domyślnie

Gio przejrzalam twoj posty w tym temacie. Zauważylam ze umiesz tylko komentowac. To jest zle, a to bedzie pogoda do dupu itp. A moze Ty cos wymyślisz i dasz propozycje?

Nie wiem czemu jesteś wobec mnie nieuprzejma i obrażasz mnie skoro biorę udział w tej dyskusji tak jak wszyscy inni. A czymże jest forum jeśli nie medium do komentowania, wyrażania opinii czy pomagania sobie??? W dodatku wybiórczo i nierzetelnie przedstawiasz moje wypowiedzi tutaj.

Przykład:
    Snowdonia w Walii. Łatwiej się przemieścić niż na Sycylię. Albo Lofoty tylko to też słabo komunikacyjnie.
    Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    Szkocja i inni dookoła, Skandynawia, wschodnia część basenu Morza Bałtyckiego - w tym okresie może być brzydko, chłodno, deszczowo :/
    I taka właśnie pogoda jest idealna na ciekawe zdjęcia.
    Tak więc nie wiem co do mnie masz, ale skoro dla Ciebie sens tego wątku sprowadza się do śledzenia i przeinaczania moich wypowiedzi to współczuję... Ale to dość typowe w polskim internecie.

Cytat Zamieszczone przez Azazel85 Zobacz posta
    Tylko pamiętaj że osoby z północnych regionów do Krakowa musiałyby dojechać - a to po kolejnym dniu trzeba doliczyć praktycznie, zwiększa to czas i koszta.
    No tak, masz rację w kontekście osób z innych miast. Myślę kategoriami Krakowa bo jechałbym stąd i mógłbym zabrać komplet towarzystwa

To zalezy od tego zym jezdzisz, jesti seicento ktory spala 5 litrów gazuna 100km, to super. Ale nie kazdy ma tak ekonomiczne auto. Gdy przeliczyc moje auto to sr. woła 10 litrów ropy, lub drugie 25 litrów gazu. Poza tym nie maiłąbym chocty cala trae jechac sama, a nikomu samochodu nie daje. Wole wiec samolot.

Jadąc w tylko 3 osoby (biorąc pod uwagę osoby z Krakowa lub okolic), przy cenie biletu lotniczego 430 zł, przy cenie paliwa na poziomie 4,5 za litr i zużyciu 10 litrów beznyny na 100 km sumaryczna zrzutka po te 430 zł wystarczy na około 3 tysiące kilometrów...
    Ostatnio edytowane przez Joa ; 08-11-2010 o 03:04 Powód: proszę używać multicytatów!

Domyślnie

SZKOCJA.
    niewiem na jakiej zasadzie dzialaly fotoekspedycje wczesniej ile trwaly i jakie sa idee ale szkocje mozna zaatakowac na 2 sposoby albo sposob mieszany.
    Wiekszosc lotow jest do Edinburgha czyli stolicy gdzie jest co focic mysle na 2-3 dni. Taki lot np z lodzi ryanem kosztuje w dniach 16-20 marca 300zl bez bagazu (tylko podreczny) i okolo 420zl z bagazem. loty sa takze z krakowa poznania wroclawia... wiadomo ze sa w rozne dni, godziny.
    wiec sposob pierwszy to przylot do ediego i i bazowanie tylko w nim. ewentualnie przyjazd do mnie do glasgow 40mil ale miasto samo w sobie jest mniej atrakcyjne. spiac w edim w hotelach premier inn albo traveloge za srodowa i czwartkowa noc zaplacimy za pokoj £20, niestety w weekend kosztuje juz to £65. suma=170£ za spanie za 2 osboby za ten okres czyli jakies 1200zl przelot i spanie za lebka.
    opcja druga to opcja drozsza i wedlug mnie bardziej atrakcyjna czyli wynajecie samochodu (ja swoj mam i kogos wozic moge ale ile by ludzi przyjechalo... god knows). majac samochod wachlarz opcji sie otwiera.
    mamy St Andrews (gdzie narodzil sie golf), Secret Bunker (podziemne bazy dowodzeniowe), Stirling (zamek i William Wallece monument- tak ten z Bravehearta), mamy loch lomond, i gory na polnoc gdzie mozemy dojechac do Glen Coe uznawanej za najpiekniejsza doline tu..... oczywiscie to nie wszystko. mozna jechac dalej, w lewo,w prawo wszystko w zaleznosci od charakteru wycieczki i zasobnosci portwela.
    wynajecie jakiegos malego kaszlaka to 20-30£/dzien, a benzyna kosztuje dzis £1.16/litr. Zrobienie wycieczki plenerowej zakladam jakies 400mil=600km po 7l/100 =£50 benzyna + samochod 120£. ale jadac w teren mozemy spac w schoroniskach ktore tu sa na naprawde dobrym poziomie za £15 za leb za noc. inaczej B&B jakies 25£ od lebka.
    no. to taki wstep jak by ktos chcial. a google pokaze wam jak to wyglada
    FX

Domyślnie

Nie wiem czemu jesteś wobec mnie nieuprzejma i obrażasz mnie skoro biorę udział w tej dyskusji tak jak wszyscy inni.
    Czy Ty w ogole czytasz to co piszesz?

1. Wcale Cie nie obrazam.
    2. Twoje wypowiedz sa dalekie od charakteru wypowiedzi reszty z tej dyskusji. Twoje wypowiedz to tylko i wylacznie komentarze nic nie wnoszace do sprawy. Jesli chcesz jechac to moze podaj tez swoja propozycje. A nie tylko negujesz wypowiedzi innych, to za drogo, to nie tak jak mysle, a tamto jeszcze cos innego.

Strona 4 z 11 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów