Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Oryginalna Ładowarka do D90

witam

Czy wasze ładowarki do d90 podczas ładowania śmierdzą palonym plastykiem? moze to troche śmieszne ale ostatnio boje sie toto na noc zostawić włączone. Nie jest to duży swąd ale dosyć czuć Nie wiem czy tak było od początku bo nie zwracałem uwagi . Samo ładowanie jest OK , bateria trzyma itd.

pozdr

Domyślnie

No właśnie ładuje baterię. Moja ładowarka jak przyłożę nos to czuć takim deko spalonym plastikiem, jak ucho to piszczy tak cichutko i jak policzek to jest ciepła
    D3100|18-105 VR

Domyślnie

Moja ładowarka nie piszczy, nie śmierdzi(nigdy nie poczułem a wąchać to jej nie wąchałem), ale ciepła to jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybermar Zobacz posta
    witam

Czy wasze ładowarki do d90 podczas ładowania śmierdzą palonym plastykiem? moze to troche śmieszne ale ostatnio boje sie toto na noc zostawić włączone. Nie jest to duży swąd ale dosyć czuć Nie wiem czy tak było od początku bo nie zwracałem uwagi . Samo ładowanie jest OK , bateria trzyma itd.

pozdr
    nic takiego nie zauwazylem
    ino jest ciepla nic pozatym
    Nikon D90, S18-200, N50 1.8 + Canon Powershot S3 IS

Domyślnie

Mojej też nie czuć plastikiem, choć się lekko grzeje, ale mam też Cameliona "do paluszków" - ta jak ładuje to wystawiam ją za balkon bo śmierdzi strasznie (i tak już czwarty roczek)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vinci Zobacz posta
    Mojej też nie czuć plastikiem, choć się lekko grzeje, ale mam też Cameliona "do paluszków" - ta jak ładuje to wystawiam ją za balkon bo śmierdzi strasznie (i tak już czwarty roczek)
    może się dociera ładowarka dopiero bodaj 3 czy 4 ładowanie było dopiero. Faktycznie trzeba przylozyc noc zeby to poczuc - ale i tak wydało mi się to dziwne - byle nie uległa samozapłonowi

Domyślnie

Moja tez troche zachodzi plastikiem podczas ladowania a mam ja juz prawie rok , widocznie ten typ tak ma
    FX

Domyślnie

Moja jest ciepła (nawet bardzo), ale nie śmierdzi. Może wada konstrukcyjna - jakieś nagrzewając się części stykają się z plastikiem.
    D90 | N18-105 | S70-300 OS | SB-600 | MB-D80

Domyślnie

moja ani nie piszczy ani nie śmierdzi

jak się obawiacie o zdrowie i życie - możecie w sklepie modelarskim kupić worek do ładowania pakietów modelarskich - taki antywybuchowy i antypożarowy. Ogniwa np helikopterów wytrzymują obciążenia rzędu 50-100A, w przypadku zwarcia eksplodują jak granaty. Specjalny worek trzyma reakcję w ryzach.
    D300s | N17-55 | S10-20/4-5,6 | SG3-IR | Marumi CPL Super DHG | Velbon cx-888 | Tamrac Pro 12 | Tamrac System 3

Domyślnie

Moja też się konkretnie nagrzewa, ale zapachu raczej żadnego nie produkuje.

BTW, po co zostawiać na noc, skoro czas ładowania to góra 3h?

Uprawnienia umieszczania postów