Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Domyślnie

A czy na 64bit-ach szybciej czy wolniej w stosunku do systemu 32bit-owego czy nie zauważyliście różnicy?

Mi w 2.2.5 ewidentnie spowalnia co zaobserwowałem np.podczas stosowania winiety (suwaczki przesuwają się z opóźnieniem i skokowo). Wywaliłem i wróciłem do 2.2.1 (taką kupiłem) i problem "z winietą" zniknął.

Zastanawiam się natomiast czy z systemem 32bit-owym (np.XP) nie będzie śmigał szybciej niż na Win7.
    "Któż jak BÓG!" - Św.Michał

Domyślnie

A do tego jeszcze występują "Nastąpił krytyczny wyjątek w aplikacji". Nagminnie właściwie, czasem da się przywrócić albo zapisać dane, czasem nie. Więc ctrl + s często się przydaje.

Domyślnie

U mnie 2.2.5 regularnie się wykłada, albo w trakcie wyskakuję błąd renderingu, we wcześniejszych wersjach tego nie było. Może w 2.2.6 poprawią.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Widzę , że CNX2 nadal jest nie przewidywalny, u mnie na 64bit W7 wersja 2.2.5 jest jest najszybsza i najstabilniejsza ...
    Fx

Domyślnie

U mnie najszybsza, ale najmniej stabilna ze wszystkich które miałem.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesiu83 Zobacz posta
    u mnie na 64bit W7 wersja 2.2.5 jest jest najszybsza i najstabilniejsza ...
    To może napisz jeszcze jaką architekturę ma Twój komp.

Domyślnie

Komputer to jednostka DELL-a Studio XPS 8000 , procesor to Intel Core I7 2.80 GHz , pamięci 6GB, karta graficzna NVIDIA GeForce GTS240 i w sumie tyle wiem :] dla mnie ma to po prostu działać.
    Fx

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    To może napisz jeszcze jaką architekturę ma Twój komp.
    A jaką ma mieć? Skoro ma system 64-bitowy, to siłą rzeczy procesor musi być taki sam.

Domyślnie

Lesiu, a jeśli obrabiając nef-a wprowadzisz kilka korekt i po chwili cofniesz się do "quic-a" żeby np.jeszcze wyciągnąć więcej z cienia to aplikacja działa w czasie rzeczywistytm? (tzn. podciagasz suwaczek i od razu widzisz postępujące rozjaśnienie czy trzeba poczekać chwilę aż "kółeczko" pokręci chwilę?

Pytałem o architekturę w szerszym tego słowa znaczeniu (ku61: przecież wiadomo, że 64b) mając na myśli procek i płytę główną.

Sam noszę się z zamiarem wymiany Athlon-a na Intela i7 ale nie mam w pobliżu nikogo żebym mógł porównać szybkość działania NCNX; na i3 działa mułowato (i5 nie sprawdzałem).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez popi1612 Zobacz posta
    Lesiu, a jeśli obrabiając nef-a wprowadzisz kilka korekt i po chwili cofniesz się do "quic-a" żeby np.jeszcze wyciągnąć więcej z cienia to aplikacja działa w czasie rzeczywistytm? (tzn. podciagasz suwaczek i od razu widzisz postępujące rozjaśnienie czy trzeba poczekać chwilę aż "kółeczko" pokręci chwilę?

Pytałem o architekturę w szerszym tego słowa znaczeniu (ku61: przecież wiadomo, że 64b) mając na myśli procek i płytę główną.

Sam noszę się z zamiarem wymiany Athlon-a na Intela i7 ale nie mam w pobliżu nikogo żebym mógł porównać szybkość działania NCNX; na i3 działa mułowato (i5 nie sprawdzałem).
    Jutro odpisze Ci na Twoje pytanie.
    Fx

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów