Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Dobra kalibruje jeszcze raz, mialem zla game ustawiona

Domyślnie

No niestety po kolejnej kalibracji jest dokladnie taki sam efekt, jasnosc to raczej moja wina, chcialem jasno i przez dwa tygodnie przerwy stracilem wyczucie.
    Wersja poprawiona....

maniak666
    Gość

Domyślnie

No i teraz mz jakby lepiej. Bardziej hawajsko w stosunku do poprzedniej wersji. A że ja tam lubie słodycze to i bardziej mi się widzi.

Domyślnie

Nabrało trochę życia, jest lepiej
    Moja galeria: www.darko.cal.pl, zapraszam na FB

Domyślnie

chcialem jasno i przez dwa tygodnie przerwy stracilem wyczucie.
    Cześć Grzegorz to niestety nie możesz robić sobie takich długich przerw
    Wersja poprawiona bardziej cieszy oczy.

Domyślnie

kolorystycznie jest dokładnie tak samo, ... ale przyciemnienie faktycznie poprawiło odbiór

Domyślnie

czekałem aby zobaczyć to na monitorze, więc tak dwójka jest lepsza ale nijak się to ma do wcześniejszych Twoich zdjęć na których każda kępa trawy i każdy kamień miał swoja kolorystykę, nie wiem czy to za sprawą monitora czy miejsca, (bo pamiętam że pora była niezbyt odpowiednia i światło waliło mocne jednak mimo to to skaliste urwisko było tak ujmujące że bez względu na brak odpowiedniego światła robiliśmy tam foty ) ale za bardzo ta fotografia jest uśredniona, Grzesiu popatrz na kolor tych zieleni w PD one są rudo zielone, trawom pod nogami w LD brakuje też właściwego koloru zieleni te kępy są jak wyprane, kamienie pod klifem są zbyt szare powinny w takim świetle być bardziej jasne i trochę świecić, rudości na skałach mam na myśli porosty, są tam bardziej intensywnie nasycone i tworzą takie rudawe wysepki, cała prawa ściana jest zbyt mało zróżnicowana kolorystycznie, te takie niby schodki po prawej, ich stopnie powinny być jasne są szarawe bez konkretnego koloru - podsumowując fota wygląda jak nie Twoja, sądzę że po pierwsze jak na nowy monitor który opanujesz tak na 100% sadzę ze po dwóch miesiącach tak jest zawsze, ja przechodziłem to samo - wybrałeś dość trudne zdjęcie, może nie do końca dał się dobrze skalibrować sprawdż to, spróbuj obrobić na nim raz jeszcze fotkę którą już zrobiłeś i jest bardzo dobra np tę
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=157381
    muszę zdradzić tajemnicę że magazyn
    http://www.photoradar.com/home
    poprosił Grzegorza o dużą wersję tej fotografii do konkursu zdjęcia roku, podobnie jak Nikonozaura i jego kamienie
    wracając do tematu, więc obrób ja raz jeszcze i porównaj efekty, zobaczysz na ile nowy monitor zmienia Twój dotychczasowy styl
    oczywiście to nie jest tak że Greg77 przestał umieć robić zdjęcia, piszę to wszystko po to ażeby uzmysłowić każdemu z nas że pracując długo na pewnym typie monitora wyrabiamy sobie pewien styl obróbki jak gdyby intuicyjnie dostosowany do możliwości danego sprzętu, i każda przesiadka na nowy niesie ze sobą konieczność dostosowania się do tego nowo nabytego

pozdrawiam serdecznie życząc Ci jak najszybszego opanowania tej nabytej nowości

Domyślnie

Wg mnie przyciemnienie zdecydowanie pomoglo Zreszta - sam wiesz...
    www.hubertleszczynski.com
    --------------------------------------
    F_A_C_E_B_O_O_K

Domyślnie

nie jest przygaszone...
    Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.

Domyślnie

dwójka, ale jeszcze bardziej wyraziste niebo bym widział. Kolor fakt, nie Twój, bardzo naturalny-neutralny. Ze"starego" monitora bardziej mi się widziało, ale to kwestia czasu dla Ciebie.
    Z9 + D500 + D300s + S 10-20 + N 17-55 2.8 + N 50/1.8 + N 70-200 VR II + N 400 2.8 TC S

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów