Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Szemrane D80

Domyślnie

zjadlem
    z
    w slowie
    nieszcesciem
    ale to przez klawiature... ja tam znam polski :

Domyślnie

Z Allegro dostałem taką oto odpowiedź. Czyli zgłaszajcie se sami nas to nie interesuje:

"Dziękuję za sygnał. Jeżeli zachodzą uzasdnione podejrzenia, że towar wystawiony na aukcji Allegro pochodzi z kradzieży - proszę zgłosić to na Policję. Jeżeli jest to możliwe, sugeruję zrobić wydruk aukcji i dołączyć go do zgłoszenia, a także być przygotowanym na pytania ogólne dotyczące internetu, Allegro, a także podejrzanego przedmiotu. Policja może podjąć czynności sprawdzajace dysponując samym loginem sprzedawcy. Na jej oficjalny wniosek, w ramach pomocy prawnej udostępnimy wszelkie dane o podejrzanym sprzedajacym. Prosimy powiadomić organ ścigania o adresie firmy: QXL Poland Sp. z o. o. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Jeżeli podejrzenia okażą się słuszne i będą miały potwierdzenie w wyniku dochodzenia policyjnego, podejmiemy zdecydowane kroki względem sprzedającego. Życzę szybkiego i pomyślnego zakończenia tej sprawy!"

Domyślnie

Raz, wlasnie jak wyszla jakas sprawa z gosciem ktory chyba LCD'ki sprzedawal za polowe ceny, poczekal na kilka wplat i zniknal , czytalem ze jest specjalna grupa w policji ktora zajmuje "siedzeniem na alle.../swis.../itp". Z tego co czytalem wlasnie zajmuja sie wyszukiwaniem ludzi ktorzy sprzedaja np sprzet elektroniczny taniej niz normalnie. Na stronach komend mozna wyslac anonimowo wiadomosc z zawiadomieniem.
    pozdrawiam
    Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...

Oszczędny w słowach Awatar RaB
    Miasto
    Złotów/Piła

Domyślnie

aukcaj sie skonczyla i wyglada na to ze koles sam kupil
    Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S ; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fragles Zobacz posta
    Z Allegro dostałem taką oto odpowiedź. Czyli zgłaszajcie se sami nas to nie interesuje:

"Dziękuję za sygnał. Jeżeli zachodzą uzasdnione podejrzenia, że towar wystawiony na aukcji Allegro pochodzi z kradzieży - proszę zgłosić to na Policję. Jeżeli jest to możliwe, sugeruję zrobić wydruk aukcji i dołączyć go do zgłoszenia, a także być przygotowanym na pytania ogólne dotyczące internetu, Allegro, a także podejrzanego przedmiotu. Policja może podjąć czynności sprawdzajace dysponując samym loginem sprzedawcy. Na jej oficjalny wniosek, w ramach pomocy prawnej udostępnimy wszelkie dane o podejrzanym sprzedajacym. Prosimy powiadomić organ ścigania o adresie firmy: QXL Poland Sp. z o. o. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Jeżeli podejrzenia okażą się słuszne i będą miały potwierdzenie w wyniku dochodzenia policyjnego, podejmiemy zdecydowane kroki względem sprzedającego. Życzę szybkiego i pomyślnego zakończenia tej sprawy!"
    no to jest przerażające poprostu...

Domyślnie

To im odpisz, że pomoc przy sprzedaży kradzionego towaru to współudział i też jest karalny.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

"Dziękuję za sygnał. Jeżeli zachodzą uzasdnione podejrzenia, że towar wystawiony na aukcji Allegro pochodzi z kradzieży - proszę zgłosić to na Policję."

Zgłaszasz to na policję, a policja wysyła śmigłowcem supertajną specgrupę operacyjną, która wpada na trop, robi kocioł, wyłamuje drzwi o 2 nad ranem, aresztuje fałszywego sprzedawcę i skazuje go na dożywotnie prace społeczne w oczyszczalni ścieków. Fanfary! Brawa! Kurtyna!
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Brachson Zobacz posta
    no to jest przerażające poprostu...
    myslilsz ze ebay reaguje inaczej? pomysl ile oni takich zgloszen maja w ciagu dnia.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

a tak co do aukcji to ciekawe, skoro aparat nowy nieuzywany, to kiedy stracil torbe z kablami Ja mysle ze na dworcu w Katowicach jest sklep gdzie mozna kupic d80 wraz z wyposazeniem i kiedy wychodzil napadla go banda lobuzow i zabrali torbe... Ale na szczescie nasz Allegrowicz byl na tyle przytomny i przed wyjsciem schowal aparat "za pazuche" w razie nieoczekiwanej zaistnialej sytuacji i tym sposobem nasz d80 znalazl sie na Allegro a nasz bohater wyjechal za granice...

edit:
    a co do Allegro to jestem w szoku...
    Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 03-01-2007 o 02:45
    TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
    Pozdrawiam Piotrek

Domyślnie

udział w akcji odbicia sprzętu weźmie grupa "alle grom", wspólnie z interpolem, specnazem, KGB, FBI, MI5 i mossadem.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów