zjadlemw slowiezale to przez klawiature... ja tam znam polski :nieszcesciem![]()
Szukaj
zjadlemw slowiezale to przez klawiature... ja tam znam polski :nieszcesciem![]()
Z Allegro dostałem taką oto odpowiedź. Czyli zgłaszajcie se sami nas to nie interesuje:
"Dziękuję za sygnał. Jeżeli zachodzą uzasdnione podejrzenia, że towar wystawiony na aukcji Allegro pochodzi z kradzieży - proszę zgłosić to na Policję. Jeżeli jest to możliwe, sugeruję zrobić wydruk aukcji i dołączyć go do zgłoszenia, a także być przygotowanym na pytania ogólne dotyczące internetu, Allegro, a także podejrzanego przedmiotu. Policja może podjąć czynności sprawdzajace dysponując samym loginem sprzedawcy. Na jej oficjalny wniosek, w ramach pomocy prawnej udostępnimy wszelkie dane o podejrzanym sprzedajacym. Prosimy powiadomić organ ścigania o adresie firmy: QXL Poland Sp. z o. o. ul. Marcelińska 90 60-324 Poznań Jeżeli podejrzenia okażą się słuszne i będą miały potwierdzenie w wyniku dochodzenia policyjnego, podejmiemy zdecydowane kroki względem sprzedającego. Życzę szybkiego i pomyślnego zakończenia tej sprawy!"
Raz, wlasnie jak wyszla jakas sprawa z gosciem ktory chyba LCD'ki sprzedawal za polowe ceny, poczekal na kilka wplat i zniknal, czytalem ze jest specjalna grupa w policji ktora zajmuje "siedzeniem na alle.../swis.../itp". Z tego co czytalem wlasnie zajmuja sie wyszukiwaniem ludzi ktorzy sprzedaja np sprzet elektroniczny taniej niz normalnie. Na stronach komend mozna wyslac anonimowo wiadomosc z zawiadomieniem.
pozdrawiam
Nikon D80; Nikkor 18-200 VR; Jupiter 135/3,5; mieszek; SB-800... i tyle...
aukcaj sie skonczyla i wyglada na to ze koles sam kupil![]()
Nikon D&F80, T 28-70/2,8 ATX II; N50/1,8;N 80-200/2,8AF-S; Biometar80/2,8; SB-800; jakies trzy nogi i torebka
Zgłaszasz to na policję, a policja wysyła śmigłowcem supertajną specgrupę operacyjną, która wpada na trop, robi kocioł, wyłamuje drzwi o 2 nad ranem, aresztuje fałszywego sprzedawcę i skazuje go na dożywotnie prace społeczne w oczyszczalni ścieków. Fanfary! Brawa! Kurtyna!
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
a tak co do aukcji to ciekawe, skoro aparat nowy nieuzywany, to kiedy stracil torbe z kablamiJa mysle ze na dworcu w Katowicach jest sklep gdzie mozna kupic d80 wraz z wyposazeniem i kiedy wychodzil napadla go banda lobuzow i zabrali torbe... Ale na szczescie nasz Allegrowicz byl na tyle przytomny i przed wyjsciem schowal aparat "za pazuche" w razie nieoczekiwanej zaistnialej sytuacji i tym sposobem nasz d80 znalazl sie na Allegro a nasz bohater wyjechal za granice...
edit:
a co do Allegro to jestem w szoku...
Ostatnio edytowane przez cyrusvirus ; 03-01-2007 o 02:45
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
udział w akcji odbicia sprzętu weźmie grupa "alle grom", wspólnie z interpolem, specnazem, KGB, FBI, MI5 i mossadem.
Skontaktuj się z nami