Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Dobranoc.

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    To ja napiszę, że mi nie bardzo podchodzi. Gdyby było światło, wtedy zapewne kadr zyskał by na uroku. Promyki zachodzącego słońca dodały by ciepła i blasku. A tak jest sobie chałupa, drzewa i księżyc. Mam nadzieję, że się nie obrazisz Andrzeju, ale to jest najsłabsze zdjęcie w Twoim wykonaniu, jakie tutaj widziałem.
    Oczywiście nie obrażam się w żaden sposób, ale "zapolemizuję".
    Wiem, że "gdyby było światło" fotka wyglądałaby trochę inaczej, co nie oznacza, że lepiej. Poza tym jest to widok wschodni więc o ferii barw zachodu można jedynie pomarzyć, co z kolei nie oznacza, że o tej porze i w tym kierunku focić nie nada. Wręcz odwrotnie, traktując zdjęcie wykonane w takich warunkach jako wprawka jestem zadowolony z uzyskanego rezultatu. Może nie jest efektownie, ale za to efektywnie, co dla mnie jest bardzo ważne. Zresztą po co gdybać, wystarczy wyjść wieczorkiem i pstryknąć z ręki coś z chałupą, drzewem i księżycem by przekonać się jak prosto jest uzyskać ostry obraz ze szczegółami bez pomocy słońca za plecami.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Oczywiście nie obrażam się w żaden sposób, ale "zapolemizuję".
    Wiem, że "gdyby było światło" fotka wyglądałaby trochę inaczej, co nie oznacza, że lepiej. Poza tym jest to widok wschodni więc o ferii barw zachodu można jedynie pomarzyć, co z kolei nie oznacza, że o tej porze i w tym kierunku focić nie nada. Wręcz odwrotnie, traktując zdjęcie wykonane w takich warunkach jako wprawka jestem zadowolony z uzyskanego rezultatu. Może nie jest efektownie, ale za to efektywnie, co dla mnie jest bardzo ważne. Zresztą po co gdybać, wystarczy wyjść wieczorkiem i pstryknąć z ręki coś z chałupą, drzewem i księżycem by przekonać się jak prosto jest uzyskać ostry obraz ze szczegółami bez pomocy słońca za plecami.
    Odniosę się do wytłuszczonego zdania. Nie neguję Twojego warsztatu, bo udowodniłeś tutaj wielokrotnie, że jest on wysokich lotów. To zdjęcie jest jak najbardziej poprawne technicznie. W zasadzie od strony obróbki trudno coś wytknąć. Ale jak sam zauważyłeś, nie jest to zdjęcie efektowne. Niczym nie porywa i nie zachwyca. A przeca każdy z nas takie lubi najbardziej. Efektownie przedstawione momenty ulotne, niejednokrotnie trwające tylko krótką chwilkę. To dla nich właśnie zrywamy się, lub kładziemy spać w środku nocy. Tego mi tutaj zabrakło. Czegoś ulotnego, nietuzinkowego, czego nie dostrzegł by przechodzący obok Kowalski. Takie właśnie rzeczy pokazywałeś dotąd na swoich zdjęciach, czym bardzo wysoko podniosłeś sobie poprzeczkę. To zdjęcie po prostu odstaje od innych. Oczywiście nie jest złe, ale kiedy widzę nowy temat z Twoim zdjęciem, to automatycznie oczekuję czegoś, do czego nas przyzwyczaiłeś, czegoś wyjątkowego i efektownego

Miłego popołudnia

Domyślnie

Niby nic niezwykłego, typowy polski kadr, ale ma power. Bardzoi mi sie podoba
    -------------------------
    Nikon D80; D300; Fuji S3PRO + S8 mm; N 12-24; N 18-200 VR; T 24-70; N70-300 VR; N 24/2.8 N 35/2.0; N 50/1.8; N 85/1.8; N 300/4.5

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów