Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie D700 - port pali karty.

Hejo.

D700 zepsuł mi dwie karty. Wszystko niby działa, ale jak się tylko włoży kartę następuje błąd karty i do niczego już karta się nie nadaje.
    Kto miał taki przypadek?

Gwarancja wyszła.

Ps. Moja sztuka na dodatek w ziemie ma zawias AF który poniżej 0 st. C nie nadaje się do niczego. Serwis nie chciał uznać usterki jako że aparat ma pracować w warunkach od 0 do +40st.C.

Domyślnie

co do temperatury niby w 100% mają rację, ale w praktyce tak nie powinno być i jest to ewidentna wada.
    z tymi kartami jakaś paranoja, osobiście o czymś takim nie słyszałem...

Domyślnie

Kolega nie napisał jakie karty. Co raczej ma znaczenie.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Pewnie że paranoja, tym bardziej że serwis jak zwykle ma klienta w nosie i nawet nie są łaskawi służyć radą.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

SnaDisk IV oraz Kingston 133x

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilp Zobacz posta
    Ps. Moja sztuka na dodatek w ziemie ma zawias AF który poniżej 0 st. C nie nadaje się do niczego. Serwis nie chciał uznać usterki jako że aparat ma pracować w warunkach od 0 do +40st.C.

Ze co prosze?!?(tak wiem ze jest taki zapis w instrukcji). To ja swoim amatorskim D60 robie zdjecia przy -20st C i wiecej, a w serwisie twierdza ze profi puszka nie da rady z AF ponizej zera.
    Jak by mi ktos taki argument rzucil to bym go chyba obsmial i zapytal czy w takim razie Nikonami nie mozna robic zdjec zima, bo widzialem zimowe zdjecia np krajobrazu z byle kompakta-malpki.
    Malo tego, chocby u nas na forum jest pelno zdjec (trzymajac sie juz krajobrazu) zrobionych D700 i innymi Nikonami przy siarczystym mrozie.
    Co za zenujaca odpowiedz...a podobno serwis sie poprawil.

P.S Juz wiem, pewnie te wszystkie zimowe zdjecia z Nikonow to autorzy recznie ostrzyli...a mi sie pewnie jakis wyjatkowy egzemplarz trafil.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

No nie każ się ciągnąc za język, jak numer serii i gdzie kupione te karty. Sandisk miał kilka partii wadliwych kart

Domyślnie

Z szybkimi kingstonami bywa różnie (te wolniejsze o dziwo działają bezproblemowo) A jeśli chodzi i Sandiska - masz pewność że to oryginał? (ja miałem niby oryginał, ale okazało się że jednak podróba - W d80 działała, a w D90 padła po 1 formacie - po wysłaniu karty do reklamacji wyszło że to fałszywka...)

Domyślnie

Sandisk srandisk, mam nową Ultra 30Mb/s 8Gb, a w srodku słychac i czuć jak bebechy latają. Zaliczyłem już błedy CHA. To koniec mojej przygody z tą firmą. Bedzie Lexar.
    D800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maki Zobacz posta
    Sandisk srandisk, mam nową Ultra 30Mb/s 8Gb, a w srodku słychac i czuć jak bebechy latają. Zaliczyłem już błedy CHA. To koniec mojej przygody z tą firmą. Bedzie Lexar.
    Trzeba kupować w miejscach gdzie będziesz miał pewność że to oryginał i wszystko bedzie ok.
    Ja kupuję w Warszawie od kilku lat w jednym miejscu i wszystkie działają bez żadnego problemu (dla chętnych mogę podesłać PM gdzie żeby nie robić tu pseudo reklamy )
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów