Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Domyślnie Spięty @ TR Warszawa

Dowód na to że D80 nadal robi zdjęcia i ja również, po ponad rocznej przerwie od foto koncertowego.
    Och, ale mi tego było trzeba!
    Myślałem że będzie lepiej, ale i tak jestem obiektywnie dość zadowolony.
    Muszę w końcu zaprzyjaźnić się z AF lock i zrobić coś z tymi trzęsącymi się łapami...
    Następny koncert w TR focę czwartego (i prawdopodobnie kolejne i kolejne, z racji tego że aktualnie tam pracuję).

Ostatnio edytowane przez PaRaGaS ; 28-09-2010 o 03:34
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

Mam rozumieć że zdjęcia są tak złe, że nie warto ich nawet komentować?
    Może być, może być, muszę do formy wrócić.

Domyślnie

zdjecia są ok,
    ale napisz bo mnie bardzo ciekawi: co prezentował Spięty na występie ??
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Materiał z płyty "Antyszanty" i chyba jakieś nowe kompozycje, nie jestem na tyle oblatany w jego solowej twórczości żeby rozpoznawać ot tak.

bth
    Gość

Domyślnie

Technicznie spoko, nie podobają mi się tylko te poucinane gitary. Całość dość smutna: cz-b obróbka, dość statyczne kadry (to nie zarzut, domyślam się, że nie biegał po scenie), brak ciekawego światełka no i .. last, but not least - publiczności

Aha, to że smutno to nie krytyka - po prostu taki nastrój uchwyciłeś (albo ja odbieram).
    Ostatnio edytowane przez bth ; 01-10-2010 o 23:23

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bth Zobacz posta
    Technicznie spoko, nie podobają mi się tylko te poucinane gitary.
    De gustibus, ja wolę ciasne kadry a gryf burzy mi kompozycję zdjęcia.
    Frota też mnie za to gani.

brak ciekawego światełka no i .. last, but not least - publiczności
    Bo światełka dla D80 w ogóle nie było, spójrz w EXIFy.
    Żeby zrobić to jedno zdjęcie z reflektorami i dymem musiałem wciskać się w lewą scianę sali stojąc na palcach wspięty na elementy nagłośnienia. Z Sigmą 30mm na f/1.4, ISO1600 i czasem 1/40s.
    Muszę zagadać z "górą" żeby może na przyszłość były odrobinę lepsze warunki dla foto (np. przejścia po bokach sceny żeby można było focić zza kolumn nie przeszkadzając ani wykonawcy ani widowni). Spięty fotografów na scenie nie chciał, więc dużego pola manewru nie było.
    Publiczność próbowałem uchwycić, ale scena byłaby przejarana do reszty a widowni i tak nie byłoby widać.
    Poza tym po "drugiej stronie" było rownie statycznie - to był koncert z miejscami siedzącymi.

Aha, to że smutno to nie krytyka - po prostu taki nastrój uchwyciłeś (albo ja odbieram).
    Wiem, wiem.
    W każdym razie uwierz mi że te zdjęcia mnóstwo klimatu zyskują w czarnobieli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    Żeby zrobić to jedno zdjęcie z reflektorami i dymem musiałem wciskać się w lewą scianę sali stojąc na palcach wspięty na elementy nagłośnienia. Z Sigmą 30mm na f/1.4, ISO1600 i czasem 1/40s.
    .
    Całe zalety d80 na koncertach.
    1,4 mi się widzą

bth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PaRaGaS Zobacz posta
    De gustibus, ja wolę ciasne kadry a gryf burzy mi kompozycję zdjęcia.
    Frota też mnie za to gani.

Muszę zagadać z "górą" żeby może na przyszłość były odrobinę lepsze warunki dla foto (np. przejścia po bokach sceny żeby można było focić zza kolumn nie przeszkadzając ani wykonawcy ani widowni). Spięty fotografów na scenie nie chciał, więc dużego pola manewru nie było.
    Publiczność próbowałem uchwycić, ale scena byłaby przejarana do reszty a widowni i tak nie byłoby widać.
    Poza tym po "drugiej stronie" było rownie statycznie - to był koncert z miejscami siedzącymi.

Wiem, wiem.
    W każdym razie uwierz mi że te zdjęcia mnóstwo klimatu zyskują w czarnobieli.
    Pewnie, nie czepiam się zanadto

Domyślnie

Pewnie, nie czepiam się zanadto
    Ależ przecież po to własnie udostępniam zdjęcia żeby ktoś się przyczepił. Byle merytorycznie.

Domyślnie

2 i 5 - dla mnie to był ten koncert

Super.

tomisiek

Uprawnienia umieszczania postów