Szukaj
Niestety, ostrość poszła nie tam gdzie trzeba. W portrecie, a takie zdjęcia tu przedstawiłeś, staraj się łapać ostrość na którymś oku. Pozdrawiam.
D700, D300s, N24-70 2.8, S17-35 HSM 2.8-4, S70-200 2,8 HSM, SB-900, Fomei Basic 400, tła i jakieś klamoty studyjne, a do tego masa planów, na które mnie nie stać.
hmm.. na czwórce jest na lewym
no ale to jest DC i one tak potrafią rysować troszkę mniej ostro niż inne szkła.
Dla mnie to zaleta.![]()
Taki tam byle jaki amator fotografii ?
Stowarzyszenie dla pacjentów z chorobami kardiologicznymi - Serce na Banacha
Ostrość, ostrością, ale jak chcesz robić coś więcej niż fotki do albumu, zadbaj o kadry. Nie zrozum mnie żle, nie traktuj moich wypowiedzi personalnie. Wiem, że dla każdego rodzica, zdjęcia ich pociech posiadają wartość emocjonalną. Sam jestem ojcem. Dlatego trzeba być bardzo czujnym. Jest kilka osób na forum, które robią bardzo dobre zdjęcia dzieci. Pooglądaj, zróć uwagę, że wszystko jest tam starannie dobrane, od ubranka, po tło. Staraj się robić szersze kadry. Nie ucinaj rączek, głowy, uszu, czy czego tam jeszcze. Planuj.
Masz sprzęt, masz fajną modelkę, nic tylko ćwiczyć. Powodzenia.
D700, D300s, N24-70 2.8, S17-35 HSM 2.8-4, S70-200 2,8 HSM, SB-900, Fomei Basic 400, tła i jakieś klamoty studyjne, a do tego masa planów, na które mnie nie stać.
pierwszy set fajny w pastelech malowany
Walnij 100g i później pstrykaj - będzie lepiej z "ręcami".
1 - nieostre,
2 - nieostre,
3 - nieostre,
4 - ostrość na źrenicach,
5 - przy małym formacie, może być,
6 - j.w.
7 - nieostre,,
8 - ostrośc ewidentnie ustawiana na okładkę, a nie na nosek,
9 - nieostre,
10 - mydlane,
11 - nieostre,
12 - akceptowalne.
Zostaw gdzieś exif-y to będzie wiadomo coś więcej.
Tutaj jest... podpis
Skontaktuj się z nami