Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 12 z 12

Wątek: Pomost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacekz40 Zobacz posta
    Troszkę nie zgodnie z moim planem słoneczko miało prosto połechtać pomost...no i dzięki temu trochę "zaświecił"
    może jakby krok lub dwa do przodu i użyć szerszego kąta, osiągnąłbyś efekt rozświetlenia pomostu bez ściskania kadru takim masywnym obramowaniem. No ale to tylko takie moje gdybanie. Bo tak szczerze mówiąc, to u mnie to zdjęcie wywołuje ambiwalentne odczucia, z jednej strony mi się podoba, z drugiej rzeczywiście obramowanie pomostu za czarne i za masywne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    Ktoś już tu napisał, że poległeś z ekspozycją, ale moim zdaniem, nawet jak się spapra nieco naświetlenie, to w postprocesie można wiele rzeczy naprawić. Ty z niewiadomych powodów tego nie zrobiłeś. Nie wnikam, czy świadomie, czy nie. Wiem tylko, że gdyby wrzucić rawa do CNX'a i pobawić się suwaczkami, to wyszło by bardzo atrakcyjne zdjęcie.
    Ok, a dokładnie co nie tak z ekspozycją? Zdjęcie obrabiałem w Capture NX, pewnie główny powód po pierwsze - to moje początki z tym programem a po drugie często przy tego rodzaju kadrach mam opory do intensywnej obróbki. Ja zastosowałem wersję "soft" może jakby ktoś poszedł na "hard" w tej zabawie suwaczkami uzyskałby lepszy efekt. Co nie zmienia faktu, że sam ponownie przysiądę do tego NEF-a i będę eksperymentował... tymi suwaczkami.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów