Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pbb Zobacz posta
    A tak przy okazji. Czy do kupionej wcześniej karty Extreme III (przed ogłoszeniem tej promocji z C1LE) można teraz dostać licencję na program?
    Oczywiście że nie. Ja musiałem przez to kupić drugą.

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Oczywiście że nie. Ja musiałem przez to kupić drugą.
    No to mam przechlapane Kart mi wystarczy na długo, mam jeszcze to tego fotobanka.

Domyślnie

ja to samo. mam razem 3 karty, 5 GB i w dodatku 140 GB na zewnetrznych dyskach
    chyba specjalnie kupię, a starą karte Ultra II sprzedam.
    podoba mi sie ten C1 LE.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Witam
    Czy mógłby ktoś z Szanownych kolegów podać gdzie najtaniej kupić C1 LE z kartą.
    Aparat Nikon Obiektyw Nikon Lampa Nikon

Domyślnie

Nie jestem zwolennikiem generalizowania, ale faktycznie obecnie Kingston daje ciała. Jak trafisz na egzemplarz z dobrym flashem, to będzie śmigał aż miło, ale możesz też trafić na syf (częściej). Ja myślałem, że mam dobrego 2GB EP, okazało się, że przy pojedynczych jest fajowo, a za chwilę włączasz seryjne i pliki, owszem, są, tyle, że zamazane wrrrrr tym razem będzie SanDisk

Domyślnie

Co do zakupów- przy matrycy 10 megapixeli karta 1GB to lekkie nieporozumienie - zanim zaczniesz już się kończy, chyba że siedzisz ciągle w studio, o NEFach już nie wspomnę. IMHO rozsądne minimum to 2GB. Ja używam 2x2GB Extreme III Sandiska + Digimate 100GB - razem bez stresu podczas roboty

Domyślnie

Ja używałem przez cały sezon Transcend 2GB (120x) i zero problemów - doskonale się spisywała. Teraz dokupiłem tej samej firmy kartę 4GB za 269 zł... i też śmiga jak trzeba. Polecam te karty.
    Gobi
    D3x l N70-200 l N28-70 l N14-24 l N60 l .......... itd.

Domyślnie

a ja śmigam na pqi 4 GB x120. Szybka, fajna, bez problemowa. Polecam również. Cena przystepna 290zł, a prędkość karty bardzo duża.
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Jak wszyscy uparli się na Sandiska, owszem jest ok, ale nie za tą cenę. Pokusą może być C1 LE, ale uważam, że nie jest rewelacyjny. Nefy obrabiam na PS CS2 z Camera RAW jest rewelacyjny i bardzo szybki w odróżnieniu do innych programów. Ale wracając do kart przetestowałem naprawdę wiele kart i uważam, że Kingstony są bardzo wolne i raczej bym je odradzał do D80 czy D200, Sandiski są pioruńsko drogie, więc żeby nie wdawać się w firmy mało znane (choć Niedźwiedź ma rację, że A-Data nie są złe, a do tego tanie i szybkie) wybrałem Pretec Cheetach, używam tych kart zresztą od 2 lat i nie mam (odpukać) żadnych problemów. Zaletą tych kart jest duża szybkość (używam 133x), i naprawdę niska cena (2GB - 144zł). Jeśli chodzi o pojemność, to nie polecam kart mniejszych niż 2 GB. Jeśli jeszcze się ktoś nie bawił Nefami, to nie wie co stracił. Ja robię zdjęcia w Nefach i Jpg jednocześnie (jeśli Jpg jest dobry, to wyrzucam Nefa), więc na 2GB karcie zmieszczę takich zdjęć tylko ok. 150, a w związku z tym taka karta 2GB to kropelka w morzu potrzeb, dlatego radziłbym zamiast drogiego Sandiska 2GB kupić 2x2GB Preteca, a to i tak nie będzie zbyt wiele. Oczywiście zdjęcia u cioci na imieninach robi się zwykle w Jpg, ale jak ci przyjdzie pójść na ślub, studniówkę, czy inną imprezę i robić w Nefach, to nawet nie zdąźysz przegrać zdjęć na databank, a karty będziesz miał pełne.
    D300s D80 N18-200VRII N18-70 N50f1,8 MB-D80 MB-D10 SB-900 SB-600 YH324+YH410

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów