Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kolumbia Brytyjska

Domyślnie

Mam i chwale Lexar Pro 133x, jakos wiecej ludzi dookola ma Lexara, choc przed zakupem sprawdzalem testy z SanDiskiem i wiekszej roznicy nie bylo. Kingston (mowie o pojemnosciach >1GB) zajmowal zdecydowanie gorsze miejsca. Co do wielkosci: zalezy od tego jak, czy jak duzo naraz robisz zdjecia, bo akurat dla mnie 1 wieksza karta to wygoda, nie chcialbym bawic sie w szukanie 2giej karty, wymiane itp. 2GB to juz standard. Zreszta w przyszlym roku pewnie na rynku beda karty mialy do 8 GB i wtedy kup 2ga
    D200, 17-55/2.8, 70-200/2.8 VR, 50/1.8, Close-Up Canon 500D, SC29, SB800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez brain_damadge Zobacz posta
    Są extreme III i EXTREME IV. Extreme III mają prędkość 20MB/s, a IV 40MB/s , ale ich cena jest o wiele za wysoka...
    Pozatym Nikon I tak na EXTREME III jedzie 8MB/s i już raczej dużo więcej się zniego ine wyciśnie.
    hhmmm, no to po co przepłacać jak tak.Chyba najwolniejsza karta do nikona wystarczy. Może Extreme II?

Domyślnie

nie wiem z czego to wynika ale to nie do końca tak jest....
    Bo na ULTRA 2 ma on wolniejsza prędkość-troszke mniej niż 5MB/s
    na na EXTREME III ma te 8.....
    Never say never

Domyślnie

a-data 4 gb dziala bardzo dobrze niedlugo dokupie druga cena niewielka szybkosc bdb
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Kaleid
    Gość

Domyślnie

1GB to jak na potrzeby D200 trochę mało...lepiej 2GB, a najlepiej 2x2GB + fotobank

Domyślnie

Ja klikam na EXTREME III 2 GB mogła by być tylko szybsza ale i tak jestem zadowolony .
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Ponieważ zacząłem z fotografią cyfrową jakieś 5 lat temu, to nazbierało mi się sporo kart. Z różnymi były kłopoty, oprócz Sandiska, dlatego obecnie używam tylko tych.

Który model? Jeszcze w czasach, gdy używałem D70 zrobiłem test i wyszło mi, że nie ma różnicy między Ultra II i Extreme III. Prędkość zapisu limitował aparat, a nie karta. Potem powtórzyłem ten test na D200 i różnica już była zauważalna (na korzyść Extreme III, oczywiście). Ale jednocześnie D200 ma spory bufor i jeśli nie robisz seriami po ponad 20 klatek, to w praktyce nie ma różnicy.

Jaka pojemność? Oczywiście najlepiej dużo dużych kart. Na pewno trzeba mieć co najmniej dwie karty (na wypadek awarii jednej z nich oraz na wypadek zgrywania z karty na fotobank). Z drugiej strony, pojemność 1 Gb jest zdecydowanie za mała. Moim zdaniem, rozsądne minimum to dwie karty po 2 Gb. Ja mam w tej chwili dwie po 4 Gb i trzy po 2 Gb i mam spokój (ale to na trzy korpusy).

Domyślnie

Tutaj jest porównanie działania poszczególnych kart w aparacie.
    http://www.robgalbraith.com/bins/mul...?cid=6007-8197
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Nie ma o czym mówić - Extreme III 2GB albo 2x1GB z licencją C1 LE gratis. Sam program wart tyle co karta, no chyba że ktoś ma legalizm w d... Oczywiście warto mieć dwie karty, bo Sandisk-Sandiskiem, a pad może się zdarzyć i bez drugiej karty zostajesz z ręką w nocniku. Ale możesz też kupić teraz 2GB a drugą taką samą dokupić później, jak będzie kaska.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Extreme III .... z licencją C1 LE gratis
    A tak przy okazji. Czy do kupionej wcześniej karty Extreme III (przed ogłoszeniem tej promocji z C1LE) można teraz dostać licencję na program?

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów