Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5
    RH+
    Gość

Question Mechaniczny problem z d80

Witam

dzisiaj przyjechał do mnie nowiutki d80 i tu zaczął się problem... nie mam zwyczaju szukania dziury w całym, ale małe podejrzenia nasunęło mi lekko sfatygowane pudło, po chwili testów okazało się, że coś "lata" w środku i tu pytanie czy on już tak ma, czy jednak jest to jakieś uszkodzenie mechaniczne ?
    cała elektronika działa i na tyle na ile można przetestować sprzęt przez kilka godzin, to wszystko wygląda ok.

ps. przy okazji, jak to wygląda z reklamacją takich uszkodzeń?

Domyślnie

czujnik polozenia aparatu. przed wlaczeniem aparatu nalezy przeczytac instrukcje obslugi.

Domyślnie

RH+ za pare dni zobaczysz jeszcze cienkie czerwone linie w wizjerze apratu - to przewody zasilające podśwetlenia pól autofokusu. Nie przejmuj się tym, bo to są standardowe pierwsze pytania osób któe zakupiły cyfrowego DSLRa . Kolejne będą na temat D80 + jaki obiektyw (nie mówię oczywiście że Ty również się na to złapiesz, ale tak to zwykle wygląda).

Witam na forum i życzę udanej zabawy z D80.

Pozdrawiam
    Erie
    szkoda, że to już nie to samo forum...

RH+
    Gość

Domyślnie

troche techniki i sie człowiek gubi, ale coraz bardziej przywiązuje się do f90x bo nic w nim nie lata

o szkła nie zapytam o czerwone linie też nie

Domyślnie

a ja proponuje zrobić wątek:
    "D80 - problemy i pytania" - bo jak tak dalej pójdzie to forum będzie zaspamowane takimi pytaniami (sam zrobiłem 3 - bo też świeżak jestem).

bo latająca śrubka jest powodem około 4 wątków dziennie

Uprawnienia umieszczania postów