Ależ przecież się ze mną zgodziłeś,a nawet poparłeś, że i z gryfem też będzie ciężko - to co dopiero bez
Chyba, że czegoś nie rozumiem. Nie zgodziłeś się z tym, że bez progów będzie ciężko? Czy z czym? Ja nie pisałem, ze z progami będzie prosto
Na pewno będzie łatwiej.
Co do łatwości grania to na gitarze jest łatwiejNie bez powodu ludzie nie dający sobie rady na fortepianie w podstawówce muzycznej przesiadają się m.in. na gitarę. Wiadomo, że łatwiej będzie zagrać "sto lat" na pianinie niż "Lot trzmiela" na gitarze. Nauka gry na gitarze jest o wiele bardziej przyjazna i łatwa dla amatorów.
Nie będę się sprzeczał, bo nie grałem na kontrabasieAle za to ma bardzo długi gryf, przez co delikatne nietrafienie w idealną pozycję palców nie jest aż tak drastyczne dla słuchaczy - przy normalnej, anatomicznej dłoni chwyty są naprawdę proste w niskich rejestrach, jak ktoś chce już wysoko i technicznie wymiatać - no to po prostu.. praca, praca, praca. Dużo ćwiczyć!Generalnie chodziło mi o to, że jak ktoś nie słyszy jaki dźwięk gra to będzie ciężko. Na gitarze, czy basie jak masz napisane, że taki próg masz nacisnąć to nawet niedosłysząc grasz to co potrzeba. Z kontrabasem jest trudniej.
Na jakiej podstawie to piszesz? Na takiej, że grasz na gitarze? Na pianinie też możesz wyczyniać CUDA
Zagraj mi gamę na pianinie w tempie presto bo już nie mówiąc o prestissimo. Uwierz mi, że po 8 latach nauki od zera będziesz przy niektórych gamach nie trafiał w klawisze.
Spokojnych? Grałeś Ty kiedykolwiek na pianinie? Taniec z szablami (A.Chaczaturian) - znasz?
Koordynacja. No Comments.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami