Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Kontrabas

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macienty Zobacz posta
    wpuść wioślarzy do wątku o muzyce... zawsze to samo
    Nie napisanie, że się na czymś nie grało, nie oznacza, że się nie grało. Zaś pisanie, ja grałem na gitarze to wiem, nie oznacza, że ktoś wie, bo mógł sobie tylko szarpać struny przez 3h i mu coś wyszło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sendilkelm Zobacz posta
    Nie będę się sprzeczał, bo nie grałem na kontrabasie Generalnie chodziło mi o to, że jak ktoś nie słyszy jaki dźwięk gra to będzie ciężko. Na gitarze, czy basie jak masz napisane, że taki próg masz nacisnąć to nawet niedosłysząc grasz to co potrzeba. Z kontrabasem jest trudniej.
    Z tym się zgadzam, ale optymistów pragnę poinformować, że nawet na gitarze basowej jest istotne, w którym miejscu pola postawimy palec, jak mocno naciśniemy (i czy przesuniemy strunę wzdłuż progu) - nawet który to będzie palec. Czasem np. inną siłą nacisku na daną strunę możemy korygować minimalnie strój do momentu nastrojenia.
    Aby nie być gołosłownym - bonus (dla odważnych, focił nasz Rafulec).
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-09-2010 o 17:25
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Człowiek kilka godzin pospał otwiera forum a tu masa odpowiedzi,jak miło zaskoczony jestem.Z gitara basowa miałem troche do czynienia,Było to dosc dawno prawie 20 lat temu granie w gararzu death metalu i wycie bezzsensownych tekstow.
    Chyba powinienem zaczac najpierw od szkoly i ksiazek.
    Dziekuje za zainteresowanie sie tematem,bardzo mi pomogliscie.
    Pozdrawiam
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez U-CUT Zobacz posta
    Człowiek kilka godzin pospał otwiera forum a tu masa odpowiedzi,jak miło zaskoczony jestem.Z gitara basowa miałem troche do czynienia,Było to dosc dawno prawie 20 lat temu granie w gararzu death metalu i wycie bezzsensownych tekstow.
    Chyba powinienem zaczac najpierw od szkoly i ksiazek.
    Dziekuje za zainteresowanie sie tematem,bardzo mi pomogliscie.
    Pozdrawiam

Jeśli chciałbyś uczyć się i miałbyś problemy ze zrozumieniem zasad muzyki (nuty, klucze, pojęcia, akordy, rozwinięcia akordów, i cały ten bełkot) etc. to pytaj - co nieco pamiętam jeszcze. Na forum znajdą się także inni uczeni, mniemam.

Domyślnie

Jak bedzie szło z oporem napewno nie dam wam spokoju
    out of the body
    OM10+S28-70

Domyślnie

A przede wszystkim: Nie ucz się sam. Tylko się zniechęcisz.
    Znajdź nauczyciela. Dobrego. I rób co każe.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów