Witam, jakiś czas temu kupiłem obiektyw sigmy 18-125 OS HSM, nastąpiła jego awaria i wysłałem go do serwisu sigmy wraz ze wszystkimi papierkami jakie dostałem od sprzedawcy. Niestety za jakiś czas dostałem telefon z serwisu, że w dostarczonych dokumentach nie ma krajowej karty gwarancyjnej (karty K-Konsult), jest tylko międzynarodowa karta gwarancyjna i nie mogą mi naprawić obiektywu. Interweniowałem u sprzedawcy, który wymógł na serwisie naprawę warunkową, jednak za jakiś czas dostałem kolejny telefon z serwisu, że muszą przesłać obiektyw na mój koszt ponieważ sprzedawca nie dostarczył im krajowej karty gwarancyjnej. Po kilku rozmowach ze sprzedawcą zadeklarował, że rozwiąże ten problem jednak na moje pytania czy przyślą mi tą kartę K-Konsult otrzymywałem wymijające odpowiedzi.
Teraz mam pytanie do furumowiczów podejrzewam, że sprzedawca kupił obiektyw za granicą dlatego nie dostarczył krajowej gwarancji czy mogę oczekiwać od niego dostarczenia mi tej karty gwarancyjnej a jeżeli nie to czy mogę żądać zwrotu pieniędzy za obiektyw na podstawie rękojmi? W końcu jest to jakaś niezgodność towaru z umową.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami