Szukaj
Prawo nie działa wstecz, więc za stare kradzieże rąk bym nie ucinał - tylko za nowe. Dało by to pewną, aczkolwiek niewielką szansę na to, że po kilku spektakularnych, publicznych amputacjach (we Wrocławiu mamy fajnie, bo mamy pręgierz przy którym można postawić pieniek, liczba kradnących znacznie by spadła. Gorzej, jeżeli by się okazało, że ze względu na braki anatomiczne nie ma komu wziąć do ręki topora.
A wracając do tematu, do momentu, gdy prawo będzie przestrzegane i egzekwowane, nie ma szans na poprawę sytuacji. Jeżeli gnojek, który ukradnie auto, będzie mógł się wymigać od kary, mówiąc, że nie ukradł tylko na chwilę pożyczył, żeby się przejechać, nic nie przerwie częstych kradzieży.
Super pomysł z ucinaniem, ucinać, wycinać i nie szczypać się z debilami. Ja dodam od siebie że tym co np. niszczą samochody powinni nogi ucinać i pozbawiać ich świadczeń dla inwalidów. Mam seata i co jakiś czas to ktoś po nim przebiegnie, to ktoś lusterko z kopyrtnie, Co prawda na moim osiedlu nie tylko ja mam z tym problem, bo gnojki zwykle nawaleni wracają i co im się podwinie.
A jako ciekawostkę powiem Wam, że poliszynele złapali jednego jak mi demolował czerwoną strzałę, była sprawa, durny zgodziłem sie na mediację, gość miał zapłacić, nie zapłacił, prokuratura nie chce wznowić sprawy z racji nie dotrzymania warunków mediacji. Komornik sądowy nie znalazł u 26 latka dochodówHaha
No i wtopione 2400 pln, a jak by mi tak pozwolili się na nim wyżyć za te 2400 które i tam musiałem pożyczyć bo taką gotówką nie dysponuję zwykle. Sam bym mu poobcinał łokieć za lusterko i nogę/stopę za wjazd w błotnik.
Szybę mi ostatnio wytłukł, złapałem gnoja wypunktowałem z lekka, sobie wziąłem z jego portfela dowód osobisty a że był świeżak, zawlokłem padło do domu i kazałem rodzicom jego oddać mi kasę za szybę. Nawet nie dyskutowali. Byłem przy tym usatysfakcjonowany zadość uczynieniem bo tak pacłem 1500 pln, a okazało się że szyba 530Czyli jeszcze mi za trzepanie durnia zapłacili
![]()
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-10-2010 o 19:23 Powód: orto. ("wziełem")
Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
Last.fm | www.marekpraski.pl
Skontaktuj się z nami