Close

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 119

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grunia99 Zobacz posta

Żaden emblemat nie zabezpiecza niestety przed kradzieżą, jedyny sposób zmniejszenia liczby kradzieży to ucinanie wszystkim złodziejom prawej ręki (jeżeli już nie ma, to może być lewa). Jeżeli ucięcie ręki nie zmieni zachowań, to pozbawi się ich możliwości wykonywania zawodu.
    To byś połowę narodu okaleczył.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    To byś połowę narodu okaleczył.
    To kto by rządził krajem
    foto, jazz & more .....

Domyślnie

No i jak by te guziki naciskali..

Domyślnie

Prawo nie działa wstecz, więc za stare kradzieże rąk bym nie ucinał - tylko za nowe. Dało by to pewną, aczkolwiek niewielką szansę na to, że po kilku spektakularnych, publicznych amputacjach (we Wrocławiu mamy fajnie, bo mamy pręgierz przy którym można postawić pieniek, liczba kradnących znacznie by spadła. Gorzej, jeżeli by się okazało, że ze względu na braki anatomiczne nie ma komu wziąć do ręki topora.

A wracając do tematu, do momentu, gdy prawo będzie przestrzegane i egzekwowane, nie ma szans na poprawę sytuacji. Jeżeli gnojek, który ukradnie auto, będzie mógł się wymigać od kary, mówiąc, że nie ukradł tylko na chwilę pożyczył, żeby się przejechać, nic nie przerwie częstych kradzieży.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 02-10-2010 o 23:29 Powód: literówka :)/red.
    Marek

Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa.
    fb, music, portrait

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grunia99 Zobacz posta
    Jeżeli gnojek, który ukradnie auto, będzie mógł się wymigać od kary, mówiąc, że nie ukradł tylko na chwilę pożyczył, żeby się przejechać, nic nie przerwie częstych kradzieży.
    To samo z niska szkodliwoscia spoleczna ukradzionych lusterek/wycieraczek/kolpakow/innych_czesci....
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaktus Zobacz posta
    To samo z niska szkodliwoscia spoleczna ukradzionych lusterek/wycieraczek/kolpakow/innych_czesci....
    .....papieru do drukarki w pracy......

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez freefly Zobacz posta
    .....papieru do drukarki w pracy......
    oraz kawy i cukru ze wspólnej szafki w pracy ...
    Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352

Domyślnie

Super pomysł z ucinaniem, ucinać, wycinać i nie szczypać się z debilami. Ja dodam od siebie że tym co np. niszczą samochody powinni nogi ucinać i pozbawiać ich świadczeń dla inwalidów. Mam seata i co jakiś czas to ktoś po nim przebiegnie, to ktoś lusterko z kopyrtnie, Co prawda na moim osiedlu nie tylko ja mam z tym problem, bo gnojki zwykle nawaleni wracają i co im się podwinie.

A jako ciekawostkę powiem Wam, że poliszynele złapali jednego jak mi demolował czerwoną strzałę, była sprawa, durny zgodziłem sie na mediację, gość miał zapłacić, nie zapłacił, prokuratura nie chce wznowić sprawy z racji nie dotrzymania warunków mediacji. Komornik sądowy nie znalazł u 26 latka dochodów Haha No i wtopione 2400 pln, a jak by mi tak pozwolili się na nim wyżyć za te 2400 które i tam musiałem pożyczyć bo taką gotówką nie dysponuję zwykle. Sam bym mu poobcinał łokieć za lusterko i nogę/stopę za wjazd w błotnik.

Szybę mi ostatnio wytłukł, złapałem gnoja wypunktowałem z lekka, sobie wziąłem z jego portfela dowód osobisty a że był świeżak, zawlokłem padło do domu i kazałem rodzicom jego oddać mi kasę za szybę. Nawet nie dyskutowali. Byłem przy tym usatysfakcjonowany zadość uczynieniem bo tak pacłem 1500 pln, a okazało się że szyba 530 Czyli jeszcze mi za trzepanie durnia zapłacili
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 04-10-2010 o 19:23 Powód: orto. ("wziełem")
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Szybę mi ostatnio wytłukł, złapałem gnoja wypunktowałem z lekka, sobie wziełem z jego portfela dowód osobisty a że był świeżak, zawlokłem padło do domu i kazałem rodzicom jego oddać mi kasę za szybę. Nawet nie dyskutowali. Byłem przy tym usatysfakcjonowany zadość uczynieniem bo tak pacłem 1500 pln, a okazało się że szyba 530 Czyli jeszcze mi za trzepanie durnia zapłacili
    Czekaj jak Cię za rozbój ganiać będą.
    Marek Piotr Praski a.k.a. PaRaGaS
    D80+T17-50/2.8+S30/1.4+N50/1.8+N80-200/2.8+Tair135/2.8+SB-800+Tenba Messenger
    Last.fm | www.marekpraski.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta

Szybę mi ostatnio wytłukł, złapałem gnoja wypunktowałem z lekka, sobie wziełem z jego portfela dowód osobisty a że był świeżak, zawlokłem padło do domu i kazałem rodzicom jego oddać mi kasę za szybę. Nawet nie dyskutowali. Byłem przy tym usatysfakcjonowany zadość uczynieniem bo tak pacłem 1500 pln, a okazało się że szyba 530 Czyli jeszcze mi za trzepanie durnia zapłacili
    Gdyby mi ktoś dorosłego syna przyprowadził w ten sposób, to obaj ( sprawca i poszkodowany) na kopach wylecieli by z domu.

Strona 9 z 12 PierwszyPierwszy ... 7891011 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów