Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    zwracam uwagę tylko, że namawianie do popełnienia przestępstwa (potwierdzenia nieprawdy, czyli oszustwa) też jest karalne
    przepraszam intencje były dobre wyszło jak zwykle :]

Co do całęgo procesu - wyceny, wysyłania, to kolega wcześniej ma rację.
    Niewiem gdzie kupowałeś - ale powiem tak, jak pracuję w RTVeuroAGD od półtora roku i przyjmuję także reklamacje jeszcze ani razu nieodrzuciliśmy reklamacji z ustawy (chyba że było to uszkodzenie z winy klienta np. upadek/zalanie itp). więc widzę że w dużej mierze los twojego aparatu zależy od sprzedawcy.

Domyślnie

wlasnie tak mi się wydawało, całe szczęscie !

Domyślnie

no dobrze, wiec jak mam rozumieć ową "niezgodnosc towaru z umową" ?

i podstawowe pytanie, czy ma szanse dziewczyna na wymiane aparatu/naprawe ?

Domyślnie

ja mysle ze to typowy przypadek niezgodnosci towaru z umowa, jak dziewczyna ma jeszcze jakies zdjecia ktore zrobila od razu po zakupie aparatu to w ogole nie powinno byc problemu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MR Zobacz posta
    Witam,

Mam pytanie nt. gwarancji i usterki. Mianowicie gwarancja liczy się tylko jako 12 miesiecy producenta ?(nie ma do tego 12 miesiecy sprzedawcy ?)

Co do usterki. W Nikonie P60 mojej kolezanki od nowosci byl problem z matryca (widoczny na zdjeciu). Ona myslala "ze tak ma byc". Czy jest szansa zeby zaawkalifikowala sie do naprawy pogwarancyjnej ?

obawiam się że po ptokach - skoro wada istniała od początku to upłynął czas (dwa miesiące) od zauważenia wady do zgłoszenia jej sprzedawcy - naprawdę polecam poczytać ustawę na jaką się powoływać chcecie

można oczywiście próbowac do serwisu Nikona, a nuż jest to jakaś wada fabryczna którą naprawiają za free
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

To ja tylko dodam, że jeśli wada wystąpiła do pół roku od daty zakupu, to domniemywa się, że wada występowała w momencie zakupu. Zwiększa to szanse na naprawę, wymianę lub zwrot pieniędzy. Po upływie tego okresu, zostaje zdanie się na dobrą wolę lub niewiedzę sprzedawcy w zakresie niezgodności towaru z umową.
    Ostatnio edytowane przez zdyboo ; 28-09-2010 o 09:38
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów