Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Domyślnie Gwarancja- pytanie.

Witam,

Mam pytanie nt. gwarancji i usterki. Mianowicie gwarancja liczy się tylko jako 12 miesiecy producenta ?(nie ma do tego 12 miesiecy sprzedawcy ?)

Co do usterki. W Nikonie P60 mojej kolezanki od nowosci byl problem z matryca (widoczny na zdjeciu). Ona myslala "ze tak ma byc". Czy jest szansa zeby zaawkalifikowala sie do naprawy pogwarancyjnej ?

Domyślnie

Przykre, że w nowym aparacie coś takiego ma miejsce. Człowiek wydaje ostatnie grosze na coś co sprawi mu przyjemność a tu takie szopki. Ehhh...

Domyślnie

dokladnie, bylem tym z lekka zaszokowany. Mam nadzieje, ze da sie cos zrobic.

Domyślnie

Jasne że zakwalifikują. Dlaczego niby nie?
    Nikon FiX - Pomysł na...

Domyślnie

do pogwarancynej ? gwarancja (roczna) skonczyla sie w kwietniu...

Domyślnie

polskie prawo gwarantuje Ci 2 lata naprawy sprzętu - ustawa konsumencka. sprzedawca musi przyjąć ten sprzęt i naprawić bądź wymienić

Domyślnie

wlasnie tak mi się wydawało, całe szczęscie !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Versus82 Zobacz posta
    polskie prawo gwarantuje Ci 2 lata naprawy sprzętu - ustawa konsumencka. sprzedawca musi przyjąć ten sprzęt i naprawić bądź wymienić
    Czemu w kółko powtarzana jest ta sama bzdura??!!

Odpowiedzialność sprzedawcy a gwarancja producenta to dwie zupełnie różne rzeczy.
    Nikon PL daje 12m-cy gwarancji na swój produkt, bo tak mu się podoba, i robi to w pełni zgodnie z prawem.

2 letnia odpowiedzialność sprzedawcy wynika z tytułu "niezgodności towaru z umową" - a to nie to samo co gwarancja. Poczytajcie KC, będziecie wiedzieli co i jak z czym się je, jakie są terminy, jakie są obowiązki konsumenta przy powoływaniu się na to prawo itd.

Przykładowy inny ostatni wątek gdzie też jest ciut o tym mowa.
    Wychowany na Fuji...

Obecnie - "jedną nogą" w Nikonie... =]

Domyślnie

no dobrze, wiec jak mam rozumieć ową "niezgodnosc towaru z umową" ?

i podstawowe pytanie, czy ma szanse dziewczyna na wymiane aparatu/naprawe ?

Domyślnie

ja mysle ze to typowy przypadek niezgodnosci towaru z umowa, jak dziewczyna ma jeszcze jakies zdjecia ktore zrobila od razu po zakupie aparatu to w ogole nie powinno byc problemu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów