Close

Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Domyślnie Volkswagen Golf mk1

Krótki filmik prezentujący pewnego Golfa Jest to moja pierwsza "produkcja", do tego pożyczonym aparatem.
    Mam nadzieję że choć trochę przypadnie do gustu!

http://www.youtube.com/watch?v=4Ymt84dJM-w

Domyślnie

To może ja zacznę Zamysł fajny, model interesujacy, ale...
    jedno to dłuuuuzyzny. Aż się chce skrócić cześć ujęć nawet o połowę (szczególnie te z przeogniskowaniem). Sama długość przeostrzania też za duża.
    Drugie to skokowa praca kamery, na panoramowaniu w pionie (gdy auto stoi) i w poziomie (gdy odjeżdża). Większość głowić fotograficznych nie nadaję się do filmowania, niestety.
    I na koniec, wydaje mi się że część ujęć nie jest potrzebna, jak np to z kierownikiem szczerzącym kły do kamery

Inną sprawą jest migotanie obrazu, ale domyślam się że kręciłeś aparatem bez manuala i nie można było tego zniwelować.
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Tak myślałem że ktoś wspomni, że ujęcia za długie Mi się akurat takie podobają chyba, filmik miał mieć klimat "relaksacyjny"
    No właśnie mimo że statyw był z górnej półki, to jednak ciężko nim było płynnie "manewrować" podczas filmowania. No i niestety ujęcia nie są płynne, ale następnym razem popracujemy nad tym
    Dla mnie akurat ujęcie z kierownikiem jest ważne w tym filmie, bo to nie miała być taka stricte prezentacja auta. Chodziło bardziej o pokazanie fajnego klimatu, gdzie auto jest tylko dodatkiem

Tak, film był kręcony D90, więc obraz jest jaki jest

W każdym razie dzięki za uwagi, będę pamiętał o nich następnym razem!

Domyślnie

Jeśli filmik miał być relaksacyjny, to taki właśnie był (przynajmniej dla mnie).
    To klatkowanie przy panoramowaniu faktycznie przeszkadza (nic by się nie stało gdyby to usunąć).
    Troszkę przedobrzone jest też z tym przeostrzeniem (efekt fajny, ale co za dużo to nie zdrowo).
    Ogólnie pluis.
    D90, N18-105, N 50 1.4g, Sherpa 600r

Uprawnienia umieszczania postów