Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Tory

Domyślnie Tory

Mój debiut w tym dziale, i nie tylko w tym. Pierwsze zabawy lustrzanką.

Domyślnie

Kadr możnaby przesunąć, główny element na foto nie jest w dobrym miejscu. Dodatkowo jeśli głębią ostrości zaznaczasz wybrany fragment obrazu przy jednoczesnym rozmyciu reszty to dobrze żeby było tam coś innego na zdjęciu niż to co jest już poza głębią ostrości. Ja to tak widzę, nie trzeba się z tym zgadzać Dodatkowo możnaby celować trochę wyżej, aż sie prosi żeby tory były do połowy od połowy wzwyż - las. Ładnie zachodzące światło na kamieniach wygląda, możnaby to wykorzystać np robiąc fote na środku torów z dwoma szynami bo bokach. Czekamy na następne foty
    D610 + D90 | 14 2.8 | 35 1.8 | 50 1.4 | 85 1.4 | (105 2.0 DC) | SB800 + YN465 + YN465II

Blasius.G
    Gość

Domyślnie

W tego typu zdjeciach lepiej obszar ostrości umieszczać nieco dalej niż na samym poczatku kadru, tak by poczatek był rozmyty, dalej ostro i dalej znów rozmycie. Tu masz lekkie wyjście z GO na początku ale to nie to.
    Ogólnie nieciekwy kadr.

Domyślnie

Jeżeli to twoje pierwsze zabawy z lustrem to ok. Ale na przyszłość staraj się jak najwięcej zdjęć oglądać i unikaj powtarzania oklepanych kadrów. Ostrość rzeczywiście mogłaby być trochę dalej ustawiona.
    D90 + N18-105 + Tk100 + N70-300vr + dużo chęci... ale mało czasu

Domyślnie

No i całkiem spoko, jak pamietam to chyba wielu z nas wlasnie taki zabawami zaczynalo przygode ze swoimi lustrami
    Nikon D90, N50 1.8, Tamron 18-270 PZD
    Mój blog o foto: http://mrlir.wordpress.com/ , trochę presetów, fotek, itp.

Uprawnienia umieszczania postów