Kurde, mam problem ze zdalnym wyzwoleniem blysku.
Nie mam instrukcji do lampy.
Szukaj
Kurde, mam problem ze zdalnym wyzwoleniem blysku.
Nie mam instrukcji do lampy.
To se kurde instrukcje z neta ściągnij: http://www.metz.de/fileadmin/fm-dam/..._NL_GB_I_E.pdf
Pozdrawiam
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
coś chyba robię nie tak bo dalej lampa nie odpala ;/
Jakbyś sobie dalej nie radził to mam polską instrukcję w PDF, więc mogę gdzieś wstawić na serwer. Linka skąd ściągnąłem nie podam bo nie pamiętam skąd ją mam
Wysłano z domu. Południowo wschodnia część pokoju.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
w lampie mam ustawiaony slave, grupa A, channel 2,
w aparacie w zakladce sterowanie lampa wbudowana -> sterownik blysku tez mam wybrany kanal 2 ale nie wiem co wpisac w polach grupy?
mam tam do wyboru lampe wbudowana, grupe a i grupe b -co tam wpisac?ttl,m czy "--" ?
pozdr.
Jak podejrzewam, instrukcji do aparatu też kurde nie masz??
Ustaw w puszcze kanał 2. Dla grupy A ustaw np. ttl, dla wbudowanej np. też. Zapisz te ustawienia enterem. Zamknij menu. Podnieś lampę wbudowaną i spróbuj zrobić zdjęcie.
A i dla pewności ustaw lampę zewnętrzną tak by czujnik był skierowany w stronę aparatu.
Pozwodzenia
Z6II|FTZII|N10-24|N14-24|N35|N24-70|N105VR|N70-200VRII|TC-14EIII|TC-17EII|SB800|YN-685|YN-460II|YN-622N-TX|YN-622N|YN RF-602|YN RF-603
Było: D700+MB-D10|D200+MB-D200|
Lampę wbudowaną ustawiasz:
"--" wówczas daje tylko błyski sterujące i poza zdjęciami z bliska nie bierze udziału w ekspozycji;
TTL/M - lampa poza przedbłyskami bierze udział w ekspozycji, a tryb pracy się wybiera (TTL lub M)
Czyli ustaw:
Wbudowana: np. "--"
Grupa A: np. TTL (wybór trybu pracy lampy zdalnej)
Grupa B: cokolwiek, przeca nie masz nic pod tą grupę podpięte
Kanał: 2
Daj OK.
Wysłano z domu. Południowo wschodnia część pokoju.
EDIT: Oczywiście jak pisze Me_how podnieś lampę wbudowaną, gdyż to ona w tym wypadku steruje lampą zdalną.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Już łapię z czym to się je
Acha..., zamówiłem dwa softboxy Ezybox Hotshoe 60x60cm i doradzcie mi czy metz 48 bedzie dobrym uzupelnieniem?
Skontaktuj się z nami