Szukaj
sa to skany jak rozumiem ?
1. szkoda ze nie w kolorze
2. kiepski kadr - ta palme przy lewej stronie domu mogles w calosci pokazac
na jednym i drugim za duzo wody, swietna okolica![]()
TATA ROBI ZDJĘCIA czyli fotoblog młodego taty
Pozdrawiam Piotrek
ja bym takich zdjec nie pokazywał w ogóle... może i ciebie to nie dotycz (a może tak, nie wiem ponieważ cię nie znam) ale łatwo jest zauważyć u niektórych myślenie, że jeśli fota zrobiona gdzieś poza europą/granicami kraju to jest to arcydzieło i trzeba je ubóstwiać (celowe wyolbrzymienie). IMO
teh_14m3
To są zdjęcia zrobione nad rzeką Tigris (Tygrys) w Iraku
Bez prądu dosłownie i w przenośni.
Bez światłomierza, bez słynnego niczego.
Plastikowy aparacik z plastikowym szkiełkiem.
Bez celownika, wizjera, ostrości, licznika zdjęć.
Film ORWO z DDR !!! - 2 filmy. Więcej nie mieli tamtejsi fachowcy.
Zapraszam do krytyki.
x
jak 2 jest ciekawa...to z jedynka nie wiem o co chodzi...po co??Palmy pokazac? jedynka mi sie wogole nie podoba...
"taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk
andrzej od dziecinstwa robie aparatem "bez prądu"... równierz robie na filmach ORWO, poza tym na też na FOTONie. Od kiedy pamiętam były to w dodatku przeterminowane błony. Fakt że korzystałeś z takiego sprzętu nie wpływa na moją ocenę. Nadal uważam to co napisałem powyżej.
technicznie leżą- wiadomo dlaczego, natomiast jak widac miejsce ma potencjał, szkoda ze nie miales ze soba czegos rozsadniejszego do fotografowania ;/
D70|18-70|70-300|50|ZENIT TTL|HELIOS 55/2|
Widzę, że niedługo będzie można pokazać już prawie wszystko.
Rzeka (obojętne jaka) i palmy (lub obojętne jakie inne chaszcze, nawet egzotyczne) nie ukryją poziomu tych zdjęć. Ani kadr, ani kolory, ani techniczna jakość, ani w końcu sposób pokazania - ni to reportaż, ni to landszaft, ni to pocztówka... Nawet nie album, chyba, że bardzo mocno retro...
Usprawiedliwianie się, że są zrobione pudełkiem zapałek też mi nie pasuje - w takim razie po co je pokazałeś? Chciałeś zaznaczyć, że tam byłeś? Czy może chcesz pokazać, że robiłeś zdjęcia na filmach ORWO, czy co?
Andrzej - nie chcę Cię urazić, ale nie dziwię się, że niektórzy userzy piszą potem o przedzieraniu się przez morze chłamu, żeby znaleźć dobre zdjęcie. Też, podobnie jak teh_14m3 nie pokazywałbym takich zdjęć. Jak wszyscy zaczną takie wystawiać, trza będzie zamknąć niebawem ten dział. Wszak ze zdjęć tu prezentowanych mamy się uczyć robić lepsze - a jaka nauka (poza tym, żeby tak nie robić) wypływa z Twoich obrazków?
Kwasik
Miałem najmocniejszy sprzęt, jaki występuje w rodzinie nikona.
Lecz w tym kraju występuje szczególny „rodzaj pokoju na świecie”
Ludzie rozdają sobie prezenty ”-„.
bombel
Po jaki (,,,) piszesz, że nie chcesz mnie urazić? A gdybyś chciał to czy jesteś w stanie?
Zapomnij.
Twoje poszukiwania pod tytułem „co to jest” to jakiś sukces parodii.
Każdy widzi klapę techniczną.
Nie- nie każdy, kilku z stamtąd nie wróciło.
Sadama pojechali dzisiaj rano bez prądu.. Co zagapiłeś się?
Tego nie zobaczysz, bo” można pokazać prawie wszystko”
Kim Ty jesteś żeby przed tobą usprawiedliwiać się z Kraju i Obrazu (krajobrazu)
Swoje tępe uwagi personalne pod moim adresem zachowaj dla swoich.
Jesteś na forum takim samym gościem jak ja.
Jak chcesz się wdać w dyskusje to proszę bardzo.
x
andrzej, nie wiem co palisz ale sie podzielNadal nie rozumiem co chciałeś pokazać tymi zdjęciami...
Skontaktuj się z nami