Pytanie do znawców kart. Mam kartę zapełnioną w całości i w aparacie mogę oglądać z niej zdjęcia oraz filmy. Nie jest to Nikon tylko Panasonic FZ38, kupiony bardziej pod filmy niż pod zdjęcia. Objaw zgrania zdjęć na fotobank jest taki, że fotobank nie widzi karty, podłączenie aparatu i zgrywania na zasadzie przekopiowania, efekt - błąd odczytu. Zainstalowałem dołączone soft Rescue Pro i "odzyskałem" zgrywając całą zawartość karty na hdd, niby wszystko ok, ale zdjecia labo są podwójne o smiesznych rozmiarach albo poucinane. Do Nikona mam 2 CFy Sandiska i oraz Ultrę II SD do tego Panasonica i nie wiem czy trafiłem na felerny egzemplarz czy podróbkę, bo celowo kupowałem karty z tej firmy. Karta kupiona w fotobasia.pl, więc sklep też chyba nie sprzedaje podróbek. Zastanawiam się czy jak ją sformatuję to będzie tak samo, chyba jest jakaś podstawa do jej reklamacji, w końcu niby dają wieczystą gwarancję, jak sądzicie ? Czy ktos miał podobne objawy, szukam w necie, ale tylko piszą o podróbkach CFów, bez podawania objawów...
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami