Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Naprawa Yashica

Domyślnie Naprawa Yashica

Mam do naprawy Yashicę electro 35GT. Próbowałem w 4 warszawskich serwisach:na Armii Ludowej, u Gecyngiera, u Bieńka i na Grzybowskiej i nikt nie chce przyjąć pacjenta. Dzwoniłem też do serwisu w Bydgoszczy - nie. Sprawa nie wygląda na skomplikowaną (ktoś na siłę zakręcił gniazdo baterii, poza tym bateria była rozlana).
    Jakaś podpowiedź, sugestia, pomoc, będę wdzięczny. Gdzie w ogóle mogę*zadzwonić?
    R6008, Y124G, Ye35, ZI; Blog

Domyślnie

Kiedyś dobrzy magicy byli na Tamce. Nie pamiętam numeru niestety...

Domyślnie

Smolińscy, Tamka 34, to ta sama firma co Grzybowska 5. Niestety

Domyślnie

Mozesz spróbować w Łodzi na Piotrkowskiej 85. Tel 42639 92 89.
    To stary zakład, mogą pomóc.

Domyślnie

Możesz jeszcze spróbować u P. Bykowskiego. To ten duży szary budynek na rogu Chełmskiej i Czerniakowskiej - tam, gdzie mieści się FotoIt. Bykowski ma pracownię na pierwszym piętrze. Kiedyś robił mi zupełnie nieopłacalną naprawę Kirona czy Vivitara 70-210 f 3.5 Pierwsza wersja, miałem sentyment. Poprosiłem - zrobił i nawet za dużo nie skasował (ze 180PLN chyba)... Można zaryzykować - to pasjonat jest

Domyślnie

No dobra, Bykowskiego nie próbowałem. Generalnie jeśli komuś po głowie chodzi ten aparat... to może mieć kłopoty z serwisem. Podobno jest jakiś człowiek w okolicach Wawy, który naprawia Yashici. Ale nikt nie wie gdzie. Wszyscy twierdzą, że to kompletnie odmienna konstrukcja i że był jeden gościu, co umiał i na szkolenia jeździł. Tylko cholera nikt nie pamięta kto to. Wszyscy jak słyszą elektro 35 to jakbym miał parcha, trąd, albo otwarte dymienice. I odsyłają mnie z powrotem do serwisu, z którego właśnie mnie przysłali. eeech

Domyślnie

Masz niestety pecha. Z tego co wiem to serie Lynx i Electro są jak Nikon F2 i F3: praktycznie niezniszczalne . Te aparaty po prostu się nie psują. Sam mam dwie (wersje ze szkłem 1.4 i 1.7), kupione używane z 10 lat temu i hulają aż miło. Jeżeli coś Ci to pomoże, to zerknij TUTAJ. Może uda Ci się coś wskórać samemu, jeżeli Bykowski się podda...

Domyślnie

Polecam ten serwis
    Jarosław Piotrowski
    mgr inż. mechaniki precyzyjnej
    ul.Hryniewieckiego 46
    20-610 Lublin
    w sprawach technicznych,
    możliwości napraw i wycen prosimy dzwonić

081 525 01 21
    czynne pon. - piąt. 9.00 -17.00

[email protected]

Domyślnie

Bykowski powiedział nie. Jak do tej pory jeden człowiek w ogóle ze mną rozmawiał na ten temat (p. Adamczyk). Uwaga poszukuje kontaktów do wszelakich punktów naprawy foto (chodzi o analogi, a jeśli kto wie, że jakikolwiek serwis naprawia Yashice electro tym bardziej). Ja te punkty będę obdzwaniał. Może się uda

Domyślnie

PODSUMOWANIE:
    Bieniek, Bykowski, Smolińscy (Tanka i Grzybowska), Gecyngier, Punkt na Armii Ludowej, Foto naprawa z Bydgoszczy, Piotrowski z Lublina - wszyscy nie
    Ostatnio edytowane przez doktor ; 23-09-2010 o 14:30

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów