Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: "Kojący"

Domyślnie "Kojący"

Tak,kojący był to widok aczt rochę mroczny i tajemniczy stawał sie z minuty na minutę.

Zachęcam do oglądania pózną porą.W pracy z monitorem ustawionym tuż pod oknem,z którego leje sie snop południowego swiatła chyba nie ma sensu.
    Dziękuję za odwiedziny.

Domyślnie

Piękna miejscówka.Tapeciarskie.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Ciekaw jestem oryginalnego kadru w proporcji 3:2, bo mozna by go tak przyciac zeby uczynic glownym elementem kompozycji te drzewka po prawej i ich odbicie...tak jak teraz z horyzontem pol na pol i bez mocnych punktow wzrok lata po zdjeciu troche bezladnie...
    Kolory i sam klimat zdjecia fajny i bardzo dobrze do mnie trafia...ale jak napisalem, mozna by kadrowo ciut wiecej wykrzesac(o ile sie da oczywiscie, bo ne widze oryginalu)

W podsumowaniu: kadrowo na nie, kolorki i klimat na duze tak.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Ja odbieram pozytywnie.

Domyślnie

Ciekawa kompozycja, szkoda, ze takie mroczne. Ja tam lubie calkowite przeciwienstwo takiego swiatla.

Domyślnie

Mrocznie, posępne i chłodno. Kadrowo OK, ale brakuje mi czegoś, jakiegoś akcentu, kropki nad "i". Może to kwestia kadrowania, może obróbki... nie wiem.

Pozdrawiam.
    Surfingujące buty.

Domyślnie

Ja tam żadnych mocnych punktów nie potrzebuję,niby po co,żeby się tylko na nie gapić?Zdjęcie krajobrazu powinno wręcz zachęcać do błądzenia po nim wzrokiem.To ,ma oddawać spokój i ciszę i ma wszystko co trzeba.
    Ostatnio edytowane przez Duder ; 21-09-2010 o 13:15
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Ładnie chwyciłeś te ułamki światła. Myślę, ze w takiej scenerii taki widok ogólny jest lepszy niż klasyk z mocnym punktem. Dobra praca.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Spózniona reakcja no ale byłem poza zasięgiem netu
    Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Ciekaw jestem oryginalnego kadru w proporcji 3:2, bo mozna by go tak przyciac zeby uczynic glownym elementem kompozycji te drzewka po prawej i ich odbicie...tak jak teraz z horyzontem pol na pol i bez mocnych punktow wzrok lata po zdjeciu troche bezladnie...
    Kolory i sam klimat zdjecia fajny i bardzo dobrze do mnie trafia...ale jak napisalem, mozna by kadrowo ciut wiecej wykrzesac(o ile sie da oczywiscie, bo ne widze oryginalu)

W podsumowaniu: kadrowo na nie, kolorki i klimat na duze tak.

Orginalny kadr ma sporo więcej wody,trochę więcej nieba i troszkę nieciekawości po obu bokach ale nie będę straszył nim forumowiczów(tz jego jakością i krzywiznami ).Powiem szczerze że ja wogóle nie patrze na mocne punkty,podziały itp.Robie kadr na czuja i tyle.Tu,tak jak zresztą trafnie zauważyli Duder i Nikonozaur akurat jakiś element przewodni w kadrze chyba nie jest potrzebny ,moim zdaniem ,ale wariacji na ten temat mogło by być bez liku.
    Dzięki Krzysztof za opinie,wiele nie prezentuje ale zauwazyłem żę zawsze można od ciebie liczyć na konstruktywną i rozbudowaną opinię.

Cytat Zamieszczone przez Sebastianito Zobacz posta
    Ciekawa kompozycja, szkoda, ze takie mroczne. Ja tam lubie calkowite przeciwienstwo takiego swiatla.
    Teraz tak patrze że ciut światła mogłem jeszcze dodać minimalnie naprawdę.Natomiast nie sądzę by jakieś dyrastyczne posunięcia zrobiłyby tej focie dobrze.Porostu,wczesna jesień,zmierzch,pochmurno...nie chciałbym przerostu formy nad treścią.Szukam subtelności,balansu...no te rzeczy i zawsze niezmiernie cieszą mnie opinie na temat klimatu,kadru.Dzięki Sebastian...

Dziękuje wszystkim za opinie,nie gardząc nastepnymi z pewnością.

Uprawnienia umieszczania postów