Czy mozna zarejestrowac sie jako NPU ? Nie znalazlem informacji na www.nikon.pl
Szukaj
Czy mozna zarejestrowac sie jako NPU ? Nie znalazlem informacji na www.nikon.pl
D700,F5, D200
NPU http://www.nikon.se/sv_SE/pro/pro_main.page?lang= jest to na szwedzkiej stronie nikona
D700,F5, D200
NPU/NPS zgodnie z tym co jest na stronie w Szwecji to musisz udowodnić, że jesteś zawodowym fotografem np. legitymacja prasowa, musisz mieszkać i wykonywać swój zawód w Szwecji, posiadać minimum 2 z wymienionych puszek (F6, D2X, D2H, D2Xs, D2Hs, D3, D3x, D200, D300, D700) oraz trzy inne profesjonalne produkty Nikona (objektywy, lampy). Więc sam odpowiedz czy możesz się zarejestrować!
Pozdrawiam
Chodzilo mi tylko o to ze nie we wszystkich krajach mozna stac sie czlonkiem NPU. Pytanie czemu.
P.S wystarczylo tylko ze zarejestrowalem body i flash a czlonkostwo samo sie aktywowalo ( nie jestem profesjonalnym fotografem nie musialem miec legitymacji prasowej)
Pozdrawiam
D700,F5, D200
Ja tylko przytaczam to co na stronie www.nikon.se jest napisane. Na początku piszesz czy można się zarejestrować, teraz piszesz, że samo się aktywowało. Nie znam sytuacji w każdym kraju, ale wiem, że są różnice i różne wymagania sprzętowe w zależności od kraju i już dużo tutaj na forum o tym było wspominane. Skoro aktywowało Ci się członkostwo to chyba nie ma na co narzekać, wiele rzeczy można zrobić w Szwecji łatwiej, chociaż ciągle uważam, że to "dziki" kraj![]()
Pozdrawiam
programu NPU w Polsce nie ma, jest w UK i jak widze koledzy pisza wyzej tez w Szwecji
czym sie rozni NPU od NPS - dla kazdego z nich sa inne wymagania sprzetowe (co trzeba posiadac), zasadnicza roznica jest taka, ze NPS w UK musi wykazac stosownymi dokumentami ze ponad 50% dochodow osiaga z fotografii
w przypadku NPU tego wymagania nie ma (sam posiadam karte NPU UK)
co daje, przede wszystkim priorytetowy serwis, reszta to gadzety
Czyli fotografowie ślubni nie mogą liczyć na członkowstwo w NPS?
ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900
No ale potrzebna jest legitymacja prasowa... a o ile dobrze kojarzę, to pomimo prowadzenia działalności gospodarczej jako fotograf ślubny (fotografia okolicznościowa i reklamowa) moja żonka nie posiada owego dokumentu :/
Tak tylko dywaguję, bo przejrzałem wymagania co do posiadanego sprzętu i raczej chyba się nie kwalifikujemy.
ONA: Z6 + T24-70/2.8 VC * Nikkor Z24-70/4s + SB-800
ON: Z6 + Nikkor Z24-70/4s * T70-200/2.8VC + SB-900
Skontaktuj się z nami