Szukaj
Ostatnio edytowane przez Duder ; 20-09-2010 o 21:48
A new shit has come to light...
Kto mu to zrobił - takie imię ? Zdjęcie dobre - ładny ptaszor.
Tzn NEF prosto z puchy poszedl do ViewNX co by jpega zrobic i zmniejszyc. Ale zadnych opcji wyostrzania nie widzialem po drodze.
Na upartego mozna powiedziec ze ma... ale taki tuz przed okiem
Odważnie wrzucę jeszcze drugie i ostatnie zdjęcie. Tym razem tak bardziej w rodzinnej atmosferze..
Ostatnio edytowane przez MisterToy ; 21-09-2010 o 01:00
Jakież naturalne zdjęcia -> http://www.cezarykorkosz.pl/duze.php...8&t=S%F3weczka
Wystarczy się przyjrzęc i wniosek sam się nasuwa. Kiedy to sóweczka siedzi na niewygodnym, spróchniałym pniu, po środku małej, leśnej polanki; a nie w gęstwinie świerka na wys. 10-20m?
Pz
Dla jednych to gdzie zrobione ma znaczenie; dla innych nie. Ale to chyba nie w tym problem. Chodzi raczej o uczciwość fotografa z którą jak często widzimy jest coraz gorzej. Autor napisał że to zoo więc nie ma tematu - portrecik fajny![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Po pierwsze - Akurat mój drugi post nie był bezpośrednio do Ciebie.
Po drugie - Jeżeli uważasz, że w Twoim temacie nie można napisać na temat czegoś innego niż Twoje zdjęcie to masz problem
Po trzecie - (odnoście drugiego zdjęcia) kadr może być, kolory są wyblakłe, ptaki są przepalone ( -1/3 EV powinno pomóc).
Po czwarte - jeżeli robiłeś zdjęcia w zoo to mogłeś się bardziej postarać....
Pz
Ps. Po piątek - mogłeś zrobić większą głębie ostrości!
W takim razie przepraszam za zamieszanie i poprosilbym na przyszlosc o cytowanie fragmentow do ktorych sie odnosisz. Bedzie mi latwiej sledzic kto tu z kim dyspute prowadzi.
Nie mam kompletnie zadnego doswiadczenia ze zwierzetami, wiec bylo dla mnie lepiej wpierw postrzelac w zoo i zobaczyc co bez podchodow z tego moze wyjsc
No i tu to jest problem. Na laptopie mam wyblakle, na monitorze z inna matryca mam zywsze kolory.Po trzecie - (odnoście drugiego zdjęcia) kadr może być, kolory są wyblakłe, ptaki są przepalone ( -1/3 EV powinno pomóc).
A moze jasniej? Bo z racji ze zoo, to chyba raczej nie mialem kazac im pozowac..Po czwarte - jeżeli robiłeś zdjęcia w zoo to mogłeś się bardziej postarać....
Ostatnio edytowane przez MisterToy ; 21-09-2010 o 20:43
Może chodzi o to, że miałeś więcej czasu na przemyślenie kadru i ustawienie parametrów niż miałbyś focąc w naturze.
Ode mnie taka rada, żebyś będąc w zoo jako na poligonie doświadczalnym robił zdjęć kilkadziesiąt, a nie kilka. Ten drugi kadr mogłeś zrobić właśnie co najmniej 5 razy dla różnych EV i ISO, a potem na kompie byś pooglądał i wyciągnął wnioski (masz exif'y).
Ostatnio edytowane przez edmund ; 21-09-2010 o 23:18 Powód: interpunkcja
D7000
Skontaktuj się z nami