Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

mozesz poprobowac stworzyc maske tonalna dla przedzialu (swiatla, polcienie, cienie) wg tego opisu:

http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=126098

pzdr.
    A.

Domyślnie

clarity miejscami daje takie efekty, ale powiem szczerze że te kamienie wyglądają całkiem konkret

Domyślnie

Pluginem mozna zrobić cuda szybciej, a samym NXem (prawie) te same cuda wolniej ja na tym przykładnie widzę sporą róznicę - cienie róznią sie mniej więcej tak jak te z d300 i d3
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Pluginem mozna zrobić cuda szybciej, a samym NXem (prawie) te same cuda wolniej
    Noo... Jesli ktos chce cuda w sekunde, zamiast w 3, to faktycznie -- NX, to kiepski pomysl.

ja na tym przykładnie widzę sporą róznicę - cienie róznią sie mniej więcej tak jak te z d300 i d3
    A wzial pod uwage, ze to z wystawionego tutaj JPGa robione bylo? Rozroznil, ktore z jakiego programu, gdyby podpisane nie byly, i nie pokazane jedno pod drugim?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Noo... Jesli ktos chce cuda w sekunde, zamiast w 3, to faktycznie -- NX, to kiepski pomysl.
    Ale przecież napisałem że bez plugina da się zrobić praktycznie to samo, tylko że większym nakładem pracy
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Ale przecież napisałem że bez plugina da się zrobić praktycznie to samo, tylko że większym nakładem pracy
    A plugin to sam sie wlaczy i sam ustawi poprawna wartosc? Bo tyle wlasnie trzeba zrobic w przypadku uzycia HP.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Jak już jesteśmy przy NX-ie to nieśmiało zapytam, czy jeste jakaś pozycja w ojczystym języku w stylu jak Bibila do Ps-a. Przeglądam sieć ale nic nie znalazłem. Jest trochę tutków ale to nie bardzo to czego szukam. Chciałbym się nauczyć od podstaw NX-a i umieć robić podobne cuda jak paru na tym forum. I żeby była jasność nie chodzi mi o wodotryski jakie można stworzyć w PS-ie tylko o poprawną obróbkę zdjęć głównie krajobrazowych.
    prawie wszystko o microstockach
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    Jak już jesteśmy przy NX-ie to nieśmiało zapytam, czy jeste jakaś pozycja w ojczystym języku w stylu jak Bibila do Ps-a.
    Do czego Ci cos takiego? To co jest do nauczenia w NXie w porownaniu do PSa, to jak zestawienie Notatnika z Wordem.

Cytat Zamieszczone przez Pershing Zobacz posta
    I żeby była jasność nie chodzi mi o wodotryski jakie można stworzyć w PS-ie tylko o poprawną obróbkę zdjęć głównie krajobrazowych.
    Jesli wiesz co chcesz zrobic, to wszystko robi sie wlasciwie samo -- od reki. Przeciez w NXie masz tylko kilka prostych (spotykanych wlasciwie wszedzie) modyfikatorow + selekcje. W tym programie nie trzeba sie niczego uczyc.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Do czego Ci cos takiego? To co jest do nauczenia w NXie w porownaniu do PSa, to jak zestawienie Notatnika z Wordem.

Jesli wiesz co chcesz zrobic, to wszystko robi sie wlasciwie samo -- od reki. Przeciez w NXie masz tylko kilka prostych (spotykanych wlasciwie wszedzie) modyfikatorow + selekcje. W tym programie nie trzeba sie niczego uczyc.
    Ale ja rozumiem Pershing. Lightroom nie jest również zbyt skomplikowany, a jednak Adobe pompuje kasę w Scota Kelby'ego i jemu podobnych i jest spora liczba videotutoriali.
    W Nikonie mi tego brakuje, a NX przecież złym programem nie jest.
    Ostatnio edytowane przez killertowa ; 01-10-2010 o 18:05 Powód: błąd w nicku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez killertowa Zobacz posta
    Ale ja rozumiem crisder. Lightroom nie jest również zbyt skomplikowany, a jednak Adobe pompuje kasę w Scota Kelby'ego i jemu podobnych i jest spora liczba videotutoriali.
    W Nikonie mi tego brakuje, a NX przecież złym programem nie jest.
    Ale LR w porownaniu do NXa, to porabany i zakrecony program. Sam sie w nim motalem jak pies w kosciele, kiedy pierwszy raz zainstalowalem. Niby filozofia prosta, ale dla kogos, kto jest przyzwyczajony do normalnej pracy, typu: otworz plik ze zdjeciem, nagmeraj a na koniec zapisz, LR to zamotanstwo na maksa. Porownujac poziom skomplikowania LR do NXa, to jak wspomnialem wczesniej (i co zreszta zacytowales) cos jak powstawienie Worda (jeszcze tego posranego -- ze wstazka) przeciw notatnikowi. To dwa zupelnie rozne swiaty w technice pracy ze zdjeciami. NX jest prosty i intuicyjny. Otwierasz konkretny plik, z konkretnego katalogu, robisz prosta korekte krzywych, ekspozycji, balansu, machniesz kadr i w zasadzie gotowe. Jak chcesz dodac kolejne korekty -- to klikasz new step, wybierasz co chcesz, okreslasz czy na calym zdjeciu czy na fragmencie i to wsio. Klikasz zapisz, zamykasz fote i gotowe. Do czego tu ksiazka? A jak chcesz videotutorial, to przeciez "od zawsze" sa na http://www.capturenx.com/
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów