Wiadomo, ze to zależy od tego jak i co się foci..... ostatnio w jeden wieczór na zużyciu 2 zrobiłem 4,4k zdjęć (6% baterii zostało jakoś). Nożna + gala sportów walki
Szukaj
Czyli dużo serii, prawda? Ja to tak pojedyncze pstryki raczej + dużo przeglądania, powiększania, chodzenia po menu etc. wtedy akumulator siada chyba szybciej.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Dobry żarcik - ,,złota rada'' W domu może się okazać, że jesteś w czarnej d.... bo skopałeś ważną klatkę. Ustawienia w menu też mam zmienić w domu? Po robocie?
Ja ustawilem raz aparat i zapomnialem... jedyne co czasem sprawdzam w menu to stan baterii... ale ja sie nie znam... Oczywiscie nikt nie broni przegladac i robic selekcji zdjec ale nie rozumiem co tam mozna ustawiac wiecej niz dwa, trzy razy...
Nie no, wiecie, jaram się nowym nabytkiem (zgadzam się z tezą postawioną w tym wątku o terapeutycznym efekcie zakupu puszki jednocyfrowej, oczywiście nie wspominając o wartości praktycznej), to grzebałem w niej cały czasTeraz już mam wszystko ustawione i szlus. To jest w ogóle niesamowite, jak łatwo jest przesiąść się tą drogą: D300 - D700 - D3s, gdyż zarówno przełączniki na korpusie, jak i układ menu mają wiele wspólnych rozwiązań (albo identycznych, albo bardzo podobnych).
Podczas pracy staram się zerkać tylko co jakiś czas, ale gdy mam czas, to lubię sprawdzać na szybko ostrość jednym kliknięciem środkiem wybieraka. Bo to czy ekspozycję mam dobrze nastawioną to ja wiem i bez patrzenia na wyświetlacz(pomijając ekstremalne przypadki).
100% crop przy środkowym przycisku wybieraka to podstawa![]()
Korzystam i się ,,nie wstydzę''. Pracuję nierzadko pod światło więc czekanie na ocenę zdjęcia ,,w domu'' jest nieporozumieniem.
Zmieniam też parametry menu wcale nie tak rzadko - np. auto iso i kilka innych rzeczy.
Rady typu ,,oducz się'' mnie bawią. Każdy pracuje narzędziem tak jak lubi.
Ostatnio edytowane przez himi ; 24-03-2014 o 19:46
Ja nawet nie wiem po co te trzy dodatkowe schowki zrobili; FM2, proszę - WRÓĆ!!! ...
![]()
"Któż jak BÓG!" - Św.Michał
Skontaktuj się z nami