Close

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 191

Wątek: D3s w praktyce

Domyślnie

To może światło zastane i raz jedna raz druga puszka.

Domyślnie

Tak na szybko dwa razy jpg z nefa na dwóch puszkach

stary firmware na jednej puszce

nowy na drugiej

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Czyli chyba mi sie cos przewidzialo ale musze zrobic test na chinskiej ulicy bo tu AWB w D3s sie gubil na maxa, za to w Canonie 6D dawal rade

Domyślnie

Odgrzebuję wątek, bo wydaje mi się, że tytuł najbardziej pasuje do mojej zagwozdki. Właśnie przesiadłem się z D700 na D3s i mam taki problem - jak włączyć linie w wizjerze (jeśli ktoś ma, lub miał D700 to powinien wiedzieć, o czym mówię), przegrzebałem całe menu i nie mogę tego znaleźć, czy to możliwe, że ich po prostu nie ma?

Nawiążę jeszcze do osłonek na LCD, czy taki zestaw (na zdjęciu widać, że na szybkach jest napisane D3) http://fripers.pl/product_info.php/i...owane-GGS.html będzie pasować bez problemu do D3s? Ktoś go może używa i poleca?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Musisz zmienic matowke na typ E.

Oslonki olej, oslonki sa dla cieniasow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciekW Zobacz posta
    Odgrzebuję wątek, bo wydaje mi się, że tytuł najbardziej pasuje do mojej zagwozdki. Właśnie przesiadłem się z D700 na D3s i mam taki problem - jak włączyć linie w wizjerze (jeśli ktoś ma, lub miał D700 to powinien wiedzieć, o czym mówię), przegrzebałem całe menu i nie mogę tego znaleźć, czy to możliwe, że ich po prostu nie ma?

Nawiążę jeszcze do osłonek na LCD, czy taki zestaw (na zdjęciu widać, że na szybkach jest napisane D3) http://fripers.pl/product_info.php/i...owane-GGS.html będzie pasować bez problemu do D3s? Ktoś go może używa i poleca?
    mądra decyzja... :P

osłonki używam tylko na duży wyświetlacz.
    Teraz wymieniłem i dostałem inną ze srebrną ramką i takiej nie kupuj.
    Mnie osobiście ta srebrna ramka przeszkadza.

Domyślnie

Przeszkadza w takim fizycznym sensie, że np. odstaje mocniej, czy chodzi bardziej o to, że gdy zerkasz na wyświetlacz, bo ocenić zdjęcie, to odciąga uwagę, przeszkadza wizualnie?

Tak czy siak, dziękuję za tę uwagę.

@ Shaolin, W D700 akurat osłonki GGS nie mam (używałem nikonowej, plastikowej) ale miałem w D300 i wzięła kiedyś na siebie efekt mojego rozkojarzenia, które skończyło się wymianą osłonki (mogę się tylko domyślać, że bez niej musiałbym wymienić szybkę wyświetlacza, lub cały wyświetlacz).

Co do matówki, to dziękuję, za Twoją odpowiedź, dzięki niej wiedziałem już czego szukać w google. Z tego co widzę, to matówka E kosztuje poniżej 200zł i można ją wymienić samodzielnie (przynajmniej tak twierdzi instrukcja). Niby można żyć bez tych linii, ale stare "nawyki umierają długo", a ten jest dla mnie wart tej kasy.
    Z tego co widzę, to będę musiał prawdopodobnie zainwestować też w nowy akumulator (warto kupić oryginalny, z tego co czytam na forum), obecny ma zużycie na poziomie 2 i jakoś strasznie krótko trzyma. Ale o tym zdecyduję najwcześniej po weekendzie, jak aparatu poużywam 24h cięgiem, teraz surfuję cały czas po menu, kalibruję szkła więc dużo podglądam etc, może dlatego tak szybko mi lecą procenty w dziale "informacje o baterii".

Domyślnie

fizycznie pasuje idealnie, ale przeszkadza w skupieniu uwagi na podglądzie... rozprasza.

Plastikowe osłonki z miejsca polecam wrzucić do kosza (ewentualnie pudełka po aparacie).
    Chodzi o to, że jak pomiędzy osłonkę a wyświetlacz dostanie się drobina piachu to może Ci narobić szkód. Widziałem wyświetlacz po takim zdarzeniu... tylko współczuć.

U mnie od 2009 rok na zmianę chodzą dwie baterie i też są na 2 stopniu zużycia, ale spokojnie ponad 1000 strzałów wytrzymują. Może kwestia kalibracji?
    A jeśli kupujesz to kup oryginał.

Domyślnie

U mnie na ,,dwójce'' każda z trzech baterii pozwala również na dużo więcej niż 1000 klatek. Oryginały, chodzą rotacyjnie na dwóch body.

Domyślnie

No okazało się, że nie jest tak źle jak myślałem, zrobiłem około 950 zdjęć. Nowy akumulator kupię tak czy siak, ale dobrze wiedzieć, że ten może posłużyć mi za back-up. Moje szkła (35mm 2.0 i 85mm 1.8 G) wymagały korekty w okolicach +15 (na D700 ~ +5), 20-35mm trafia celnie bez korekty. Generalnie jestem zadowolony

Strona 14 z 20 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów