Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Domyślnie

chyba już po lecie to czas na zimę :

http://www.youtube.com/watch?v=nTDNLUzjkpg

I to co najbardziej kojarzy się z Pike's Peak i przełomem w rajdach.

http://www.youtube.com/watch?v=EKKfzR7dX-c

Domyślnie

Ken Block ma umiejętności, ale to raczej showman niż kierowca rajdowy. Prawdę mówiąc to co widzimy na 1, 2 czy 3 filmie, zrobi bez problemu każdy zawodowy kierowca rajdowy, nie jest to nic szczególnego. Tutaj na pochwałę zasługuje realizacja filmów, montaż... co w połączeniu z efektowną jazdą czyni razem coś naprawdę fajnego, ale nie porównujmy Blocka do kierowców typu Latvala, Loeb, nie mówiąc już o śp. Colin McRae bo to inna liga.
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Domyślnie

"ten czlowieczek, jak go okresliles przytarl na 99.9% umyslnie sie o bande, znaczy sie specjalnie. skoro uwazasz ze przywalil to znaczy ze nie rozrozniasz i nie masz pojecia jak trzeba miec opanowane auto zeby zrobic to z taka precyzja. wiec jak na moj gust nie on jest łosiem.."

Cos w tym pewnie jest. Dodatkowo w wypowiedziach jest bardzo skromny
    i mowiac o sobie wykazuje sie ogromnym wrecz (jak na dzisiejsze czasy, choc nie tylko)
    obiektywizmem. Facet da sie lubic i za to go szanuje, a poczucia humoru tez mu nie brakuje.

"A ja tak sobie teraz odświeżyłem wszystkie 3 części i wiecie co? Mnie się najbardziej podoba dwójeczka. Najbardziej komercyjna jest, fakt, ale nie oszukujmy się, o to w tym wszystkim chodzi, o promocję marki DC - wiecie, że Block jest jej właścicielem? W każdym razie dwójka jest moim zdaniem najfajniej zrealizowana - dużo slow motion, fajna praca GO, fajne ujęcia."

To wszystko prawda, jednak jest bardzo szablonowo.

"no jedyneczka była fajna, a trójka ma właśnie z niej czerpać"

Fakt. Mimo mniejszej ilosci bajerow wolalem pierwsza czesc i cieszy mnie, ze w trzeciej
    ma byc podobnie (jeszcze nie ogladalem)
    Bardzo mocno upraszczajac - w 1 jest akcja, a w 2 efekty.

PS
    3 czesc calkiem fajna, bardzo dobrze (technicznie) dobrana sceneria.
    Cieszy mnie, ze on moze realizowac swoje pomysly, a my ogladac je.
    Ostatnio edytowane przez Seeker ; 19-09-2010 o 19:40
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotoMichal Zobacz posta
    co w połączeniu z efektowną jazdą czyni razem coś naprawdę fajnego, ale nie porównujmy Blocka do kierowców typu Latvala, Loeb, nie mówiąc już o śp. Colin McRae bo to inna liga.
    Block jest często porównywany z Colinem, mają bardzo podobny styl jazdy i chęć do walki. Oczywiście umiejętności nie ma co porównywać, ale stylówkę już można. Zresztą Block zdaje się także wyznawać zasadę Colina:
    "If in doubt, flat out."

Domyślnie

Na pewno Blocka nie można porównać do Colina, narazie. Block jest młody i jeżeli się uprze to może tak samo wskoczyć do WRC jak Loeb kilka lat temu, inna sprawa że on chyba woli show i widowiskową jazdę, która sprawia mu więcej frajdy niż odcinki specjalne.
    Nikon Canon Zenit i dwa Fiedy

Domyślnie

wydaje mi sie ze ambitnie podchodzi tez do scigania. w stanach wygral kilka razy, ale na naszym kontynencie nie jest prosto w zderzeniu z 'miejscowymi' kierowcami zobaczymy jak mu pojdzie, potencjal ma.
    "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - S. Lem

Domyślnie

Wiecie, technicznie to on musi być świetny. Takie panowanie nad samochodem, jakie prezentuje w swoich "szołach" wymaga techniki na najwyższym poziomie. Myślę, że kierowcy rajdowi, nawet ci z czołówki, mogliby się u Blocka co nieco poduczyć. Natomiast rajd to jest zupełnie inna specyfika. Technika techniką, panowanie nad autem to jedno, ale dwa, to samo obycie z trasą, z OSem, jazda nie ma być efektowna, tylko efektywna. Do tego dochodzi jeszcze współpraca z pilotem.
    To działa dokładnie tak samo w drugą stronę. Nie każdy kierowca rajdowy pojedzie tak fajnie i skutecznie na gymkhanie, jak kierowca, który jeździ tam codziennie. Mimo, że i jeden i drugi technikę mają opanowaną na najwyższym poziomie. Już wspominałem, widziałem kiedyś filmiki z Loebem na GK. Pojechać, pojechał, ale szału nie było. To ma dokładne przeniesienie na inne dyscypliny sportu (nie tylko motorowe). Ot, taki bieg. Innego przygotowania wymaga sprint na 100m, a innego bieg na 100m przez płotki. Pewne, a może nawet większość elementów jest wspólna, ale to dwie różne dyscypliny wymagające innego podejścia, innego rozłożenia sił itd...

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów