Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 35

Domyślnie

podstawowe pytanie czy jest możliwość podpinania modyfikatorów światła do nich ? jak np beautydisha lub softboxa. Jeżeli nie jest ci to potrzebne to może i warte jest żeby w to zainwestować bo nic tańszego obecnie raczej nie znajdziesz.

Domyślnie

a coś tego typu:

http://www.eltkom.pl/towar,id-2906,b...delujacym.html

no i najważniejsze (jak kolega napisał powyżej) czy ma możliwość podpinania beautydisha?

Jakieś sprawdzone opinie o tym sprzęcie?

conik
    Gość

Domyślnie

dolicz do tego jeszcze generator za jakies 8-10 tysi

Zbanowany
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

Ja na twoim miejscu bym sie zainteresowal Elinchrom'em, czesto mozna kupic na Ebay'u w cenie do 10tys zl uzywke z generatorem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez anita-głowacka Zobacz posta
    Witam serdecznie Panowie

Interesuje mnie typowo studyjny porządny Ringflash, którzy posłuży mi na lata.
    Przedział cenowy 5.000-7.000,-
    Kup kilka sztuk flashy metz 48Af do tego porzadną ramę ze stopkami (tutaj raczej musiał byś sam coś zdziałać lub zlecic jakiemuś fachowcowi) i masz sprzęt mega uniwersalny ze sporą mocą.
    E-3,ZD14-54,ZD40-150,S30,FL50,FL50R,FL36R + trochę gratów... i oczywiście F65

Domyślnie

Generalnie ringflash to generator i głowica.

Po za kilkoma przykładami z górnej półki przedstawionymi przez kolegów, reszta to ta sama chińszczyzna, którą oferuje kilku sprzedawców (Markoflash, Fripers, Fotoelite i inni). Najbardziej ciekawą ofertę znalazłaś na Alledrogo (generator + głowica), ale ten system ma tę zaletę, że do jednego generatora można podpiąć dwie różne głowice (niestety o ile pamiętam symetrycznie), a w sumie do wyboru są trzy główki, w tym jedna pozwalająca na zapięcie modyfikatorów systemu Bowens S.

Można więc rozbudowywać to co się ma. A małe żółte ludziki są - stety lub niestety - coraz lepsze w tym co robią. Co więcej, ten generator ma możliwość wymiany akumulatora, choć nigdzie dotąd nie znalazłem w ofercie zapasowych (może Markoflash w Zgierzu będzie miał, oni mają czasem "dziwne" rzeczy).

Obawiam się, że w tych pieniądzach nie znajdziesz nic lepszego.

Niestety, nie miałem okazji pracować z tym sprzętem, więc o resztę musisz spytać kogoś innego.
    Ostatnio edytowane przez killer_one ; 26-09-2010 o 13:03

Domyślnie

Z Photokiny:

ELINCHROM
    ECO Ring Flash

The Eco Ring Flash is meant to be used with the portable Ranger Quadra pack. Apparently it will be available in the UK from The Flash Centre for around £300. Picture here.
    Cena znośna

Domyślnie

a ten? Profoto to raczej solidna firma. Jak to się ma jakościowo do bowensów i henselów?

http://cgi.ebay.com/Profoto-ProRing-...item3a5fc3dc11

Domyślnie

Super, to półka wyżej.
    Pamiętaj, że do każdego ringa musisz kupić generator go zasilający. A generator jest droższy niż ring. Ring to sam palnik w obudowie (dzięki temu to wazy tylko cos koło 1,5 kg). Kondensatory, elektronika jest w generatorze.

Na dole aukcji masz:
    Compatible generators

Pro-B3 1200 AirS Yes
    Pro-B2 1200 Yes
    Pro-8a 1200 and 2400 Air Yes
    Pro-7b 1200 Yes
    Pro-7s 1200 Yes
    Pro-7s 2400 Yes
    Pro-7a 1200 Yes
    Pro-7a 2400 Yes
    D4 1200 Yes
    D4 2400 Yes
    D4 4800
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-10-2010 o 00:17
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Nie znam się zbytnio na generatorach, więc chętnie zasięgne od Ciebie wiedzy Jestem słaba z tej całej elektroniki.
    Powiedz mi, czy generatory się jakoś dzielą?
    Jakie to są przedziały cenowe i jakie półki jakościowe? Jakich firm generatory polecasz?

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów