podstawowe pytanie czy jest możliwość podpinania modyfikatorów światła do nich ?jak np beautydisha lub softboxa. Jeżeli nie jest ci to potrzebne to może i warte jest żeby w to zainwestować bo nic tańszego obecnie raczej nie znajdziesz.
Szukaj
podstawowe pytanie czy jest możliwość podpinania modyfikatorów światła do nich ?jak np beautydisha lub softboxa. Jeżeli nie jest ci to potrzebne to może i warte jest żeby w to zainwestować bo nic tańszego obecnie raczej nie znajdziesz.
a coś tego typu:
http://www.eltkom.pl/towar,id-2906,b...delujacym.html
no i najważniejsze (jak kolega napisał powyżej) czy ma możliwość podpinania beautydisha?
Jakieś sprawdzone opinie o tym sprzęcie?
dolicz do tego jeszcze generator za jakies 8-10 tysi
Ja na twoim miejscu bym sie zainteresowal Elinchrom'em, czesto mozna kupic na Ebay'u w cenie do 10tys zl uzywke z generatorem.
Generalnie ringflash to generator i głowica.
Po za kilkoma przykładami z górnej półki przedstawionymi przez kolegów, reszta to ta sama chińszczyzna, którą oferuje kilku sprzedawców (Markoflash, Fripers, Fotoelite i inni). Najbardziej ciekawą ofertę znalazłaś na Alledrogo (generator + głowica), ale ten system ma tę zaletę, że do jednego generatora można podpiąć dwie różne głowice (niestety o ile pamiętam symetrycznie), a w sumie do wyboru są trzy główki, w tym jedna pozwalająca na zapięcie modyfikatorów systemu Bowens S.
Można więc rozbudowywać to co się ma. A małe żółte ludziki są - stety lub niestety - coraz lepsze w tym co robią. Co więcej, ten generator ma możliwość wymiany akumulatora, choć nigdzie dotąd nie znalazłem w ofercie zapasowych (może Markoflash w Zgierzu będzie miał, oni mają czasem "dziwne" rzeczy).
Obawiam się, że w tych pieniądzach nie znajdziesz nic lepszego.
Niestety, nie miałem okazji pracować z tym sprzętem, więc o resztę musisz spytać kogoś innego.![]()
Ostatnio edytowane przez killer_one ; 26-09-2010 o 13:03
Z Photokiny:
Cena znośna
ELINCHROM
ECO Ring Flash
The Eco Ring Flash is meant to be used with the portable Ranger Quadra pack. Apparently it will be available in the UK from The Flash Centre for around £300. Picture here.![]()
a ten? Profoto to raczej solidna firma. Jak to się ma jakościowo do bowensów i henselów?
http://cgi.ebay.com/Profoto-ProRing-...item3a5fc3dc11
Super, to półka wyżej.
Pamiętaj, że do każdego ringa musisz kupić generator go zasilający. A generator jest droższy niż ring. Ring to sam palnik w obudowie (dzięki temu to wazy tylko cos koło 1,5 kg). Kondensatory, elektronika jest w generatorze.
Na dole aukcji masz:
Compatible generators
Pro-B3 1200 AirS Yes
Pro-B2 1200 Yes
Pro-8a 1200 and 2400 Air Yes
Pro-7b 1200 Yes
Pro-7s 1200 Yes
Pro-7s 2400 Yes
Pro-7a 1200 Yes
Pro-7a 2400 Yes
D4 1200 Yes
D4 2400 Yes
D4 4800
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 24-10-2010 o 00:17
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Nie znam się zbytnio na generatorach, więc chętnie zasięgne od Ciebie wiedzyJestem słaba z tej całej elektroniki.
Powiedz mi, czy generatory się jakoś dzielą?
Jakie to są przedziały cenowe i jakie półki jakościowe? Jakich firm generatory polecasz?
Skontaktuj się z nami