Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Domyślnie

Witam,
    jeździłem Oplem Rekordem 1980 disel 2,3 - zrobił około 300 000 - ukradli.
    Potem Omega z 1987 2,0 benzyna + gaz. Gdy miał 14 lat i zrobił 350 000 poszedł do ludzi.
    Później od 2001 Kia Sephia II benzyna 1,5 - na skrzyżowaniu wjechał mi w bok sałaciarz, z samochodu banan - kasacja (szkoda mi było strasznie).
    Teraz trzeci rok Astra II z 2002 1,7 TID 16 V od Isuzu.
    Ma 8 lat i brak śladów rdzy. Przejechał 214 000, przy około 205 000 miałem awarie sterowania pompy paliwa - naprawa w salonie Opla 900 zł (ale znam takiego co "po znajomości" zrobił to w jakimś warsztacie za 3000 zł !!!) i jeżdżę dalej.
    Służbowo często jeżdżę 6 letnim Fokusem i bym się raczej nie zamienił, ale to chyba wynika z tego że jeździmy nim na zmianę w 6 osób, co raczej nie wpływa dobrze na samochód.
    Co ciekawe siostra ma 6 letniego Fokusa (bogatsza wersja niż ten u mnie w firmie) który jej bardzo rdzewieje, ten którym ja jeżdżę jest czyściutki bez najmniejszych rudości na karoserii, mimo że za bardzo nikt go nie szanuje.
    Jeśli chodzi o Vectre - znam kilku użytkowników i wszyscy są zadowoleni z komfortu i stosunku jakość/cena. Mi też się zawsze dobrze jeździ tym samochodem gdy ktoś ze znajomych mnie nim podwozi. Jeden rdzewieje, ale to egzemplarz z 1998. Ponoć od 2000 Opel bardzo poprawił blachy.
    Ja mam dobre skojarzenia z Oplem, ale może mam po prostu szczęści do dobrych egzemplarzy?

Domyślnie

Od kilku dni jeżdżę zastępczą Vectrą C 1.9CDTI za Passata b6 2.0 TDI. Wszystko fajnie. Auto zrywne, w trasie niczego sobie. W ostatnim tygodniu zrobiłem nią 1200km. Mam kilka zastrzeżeń. Siedzenia: to jest jakaś masakra, plecy mnie bolą aż miło. Czuję się tak jakby mi je ktoś połamał. Brak holderów na kubeczki, bo gdzie mam trzymać kubek z kawą? No i ostatnie, to design. Leży i kwiczy. Najbardziej przypadły mi do gustu dźwignie przy kierownicy. Kurde, jak się robi model wnętrza przy projektowaniu to one właśnie zazwyczaj przypominają takie prostopadłościany. A tutaj - one takie po prostu są

To tyle, z mojego dotychczasowego doświadczenia z Vectrą Jeszcze będziemy się doświadczać 1.5 tygodnia I kolejne 2000km przed nami
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów