Close

Strona 29 z 41 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 408

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez NPA Zobacz posta
    "K-X ma najlepiej wykonany korpus w segmencie EL"
    Ja sie zgadzam z tą opinia w 100%.
    Pentax K10D S 18-250, V 40; Yashica Mat; Canon 40D 17-85 USM; D90 N 18-105 - się nie kupił

Domyślnie

"K-X ma najlepiej wykonany korpus w segmencie EL"
    Ja się również pod tym podpiszę. Materiały może i jadą plastikiem, ale czy N i C oferują coś lepszego? No, może O nieco lepiej się w tej kwestii prezentuje. Za to jakość spasowania i montażu IMO powala N na kolana. Zwarta, solidna obudowa i nic się pod palcami nie ugina - czego nie można powiedzieć o np. D5k, w którym przednia część obudowy TRZESZCZY.
    D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466

Domyślnie

Nowe Sony maja podobno dobry AF w filmach. W ogole wydaje mi sie, ze Nikon troche przysnal w EL. Chyba kazda inna firma ma cos ciekawszego w tym segmencie. Sony ze swoimi nowymi A33 i A55, canon 550D i stare, ale jare 40D, Pentax K-X... Nikon w tym segmencie bierze kase chyba tylko za napis na pasku.
    Ostatnio edytowane przez Umbra ; 28-11-2010 o 14:28

Domyślnie

Idzcie lepiej zdjecia robic, zamiast takie smutki cisnac. K-x solidniejszy od d5k? Wracajcie lepiej na forum pentaxa.

Domyślnie

Nie wiem, czy solidniejszy, ale:
    - ma silnik AF
    - potwierdza ostrosc z manualami i mierzy z nimi swiatlo (u nikona dopiero seria Dxxx)
    - ma stabilizacje matrycy
    - uszczelnien chyba juz nie ma?
    - ma rownie dobra matryce

Domyślnie

Tak odrobiłem lekcje, znam zalety K-X. Znam też wadę (y). Zamówiłem dziś Pentaxa K-R w Euro z opcją odbioru w sklepie. Jak przypasuje wezmę jak nie - kupię D90. Tak czy siak - zdam relację dla potomnych. Nie będę liczył na to, że przed świętami ukażą się testy: jakbym był właścicielem Optyczne, czekałbym jak najdłużej z publikacją by tacy napaleńcy codziennie spradzali czy już jest test Tak się dziś robi dobrą oglądalność chyba.

Domyślnie

Tak odrobiłem lekcje, znam zalety K-X. Znam też wadę (y). Zamówiłem dziś Pentaxa K-R w Euro z opcją odbioru w sklepie. Jak przypasuje wezmę jak nie - kupię D90. Tak czy siak - zdam relację dla potomnych. Nie będę liczył na to, że przed świętami ukażą się testy: jakbym był właścicielem Optyczne, czekałbym jak najdłużej z publikacją by tacy napaleńcy codziennie spradzali czy już jest test Tak się dziś robi dobrą oglądalność chyba.

Koniecznie napisz czy ten K-r jest mniej plastikowy niż K-x, bo ja byłam na "macankach" w pt. i niestety K-ra nie mieli. Za to d90 fajnie leżał w ręku. Tylko cenę ma nadal powalającą..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gamegirl Zobacz posta
    Koniecznie napisz czy ten K-r jest mniej plastikowy niż K-x, bo ja byłam na "macankach" w pt. i niestety K-ra nie mieli. Za to d90 fajnie leżał w ręku. Tylko cenę ma nadal powalającą..

to zależy od punktu patrzenia.....dla mnie obecna cena za d90 jest wręcz śmiesznie niska.....za sam korpus dałem 3444zł... więc przy obecnej cenie 3099 za d90/18-105, to kupował bym nawet dwa na zapas ;p hehehe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Antonioo Zobacz posta
    to zależy od punktu patrzenia.....dla mnie obecna cena za d90 jest wręcz śmiesznie niska.....za sam korpus dałem 3444zł... więc przy obecnej cenie 3099 za d90/18-105, to kupował bym nawet dwa na zapas ;p hehehe

Antonioo podaj linka, bo nie znalazłam nigdzie takiej ceny, a od piątku siedzę na allegro. Własnie ten kit mnie interesuje żeby w ogóle coś mieć na początek. Macro dokupie potem choćby używkę.

Strona 29 z 41 PierwszyPierwszy ... 19272829303139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów