Szukaj
Ja się również pod tym podpiszę. Materiały może i jadą plastikiem, ale czy N i C oferują coś lepszego? No, może O nieco lepiej się w tej kwestii prezentuje. Za to jakość spasowania i montażu IMO powala N na kolana. Zwarta, solidna obudowa i nic się pod palcami nie ugina - czego nie można powiedzieć o np. D5k, w którym przednia część obudowy TRZESZCZY.
D300 + N 18-55mm VR + N 35/1.8 G + S 18-200 DC OS HSM + H MC 44m-4 58/2 + N SB-700 + N Di466
Nowe Sony maja podobno dobry AF w filmach. W ogole wydaje mi sie, ze Nikon troche przysnal w EL. Chyba kazda inna firma ma cos ciekawszego w tym segmencie. Sony ze swoimi nowymi A33 i A55, canon 550D i stare, ale jare 40D, Pentax K-X... Nikon w tym segmencie bierze kase chyba tylko za napis na pasku.
Ostatnio edytowane przez Umbra ; 28-11-2010 o 14:28
Idzcie lepiej zdjecia robic, zamiast takie smutki cisnac. K-x solidniejszy od d5k? Wracajcie lepiej na forum pentaxa.
Nie wiem, czy solidniejszy, ale:
- ma silnik AF
- potwierdza ostrosc z manualami i mierzy z nimi swiatlo (u nikona dopiero seria Dxxx)
- ma stabilizacje matrycy
- uszczelnien chyba juz nie ma?
- ma rownie dobra matryce
Tak odrobiłem lekcje, znam zalety K-X. Znam też wadę (y). Zamówiłem dziś Pentaxa K-R w Euro z opcją odbioru w sklepie. Jak przypasuje wezmę jak nie - kupię D90. Tak czy siak - zdam relację dla potomnych. Nie będę liczył na to, że przed świętami ukażą się testy: jakbym był właścicielem Optyczne, czekałbym jak najdłużej z publikacją by tacy napaleńcy codziennie spradzali czy już jest testTak się dziś robi dobrą oglądalność chyba.
poszło pw, coby nie reklamować....
Skontaktuj się z nami