Close

Strona 20 z 41 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 408

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    aha rozumiem że kazdy kto ma D5000 to amator i nie jest nikoniarzem... dobre.
    Zle mnie kolego zrozumiales. Uwazam, ze nikoniarzem jest kazdy kto posiada aparat firmy Nikon. A jezeli chodzi o amatora, to mialem niezly dylemat ktory aparat wybrac. Jednak czytajac wiele postow na temat wlasnie wspomnianych modeli i slyszac opinie ludzi, ktorzy siedza w fotografii nie od dzis wybralem akurat D90. To jest tylko moj osobisty wybor. Mozna tez stwierdzic, ze kazdy wybiera taki model, na ktory go stac.
    Pozdrawiam
    D90 | N18-105VR | N35/1,8 | Metz 48 | Velbon Sherpa 600R | Nova 170AW |

Domyślnie

Puszka nie ma az takiego znaczenia jak to - czy umiesz ja umiejetnie wykozystac. Profesjonalista to nie ten kto posiada D3, D700 itd a amator to nie ten z najtanszym sprzetem. Profesjonalista zrobi swietne zdjecia plastikowa jednorazowka a amator moze skaszanic proste ujecie z D3.

Ustne potyczki nie maja tutaj sensu.
    Mam dzisiaj tyle roboty, ze nie wiem co olac pierwsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez V@ldis Zobacz posta
    D90 + N18-105. Polecam wszystkim, ktorzy maja dylemat jaki wybrac aparacik. D5000 czy D3100 to amatorszczyzna. Ja mam goniecaly dzien
    No to rzeczywiście bardzo miarodajna opinia.

Na start D5000 jest super, bo nie ogranicza aż tak jak D3000, a nie kosztuje tyle, co D90. Moim zdaniem idealny środek.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Witam.

Ode mnie krótka piłka.
    Jeśli jarasz się fotografią, bierz D90,
    Jeśli finanse pozwalają bierz D90,
    Jeśli lubisz stałki, bierz D90,

No co tu dużo mówić, D90 inna klasa więc jeśli na te 3 pytania odpowiedziałeś tak, to wybacz ale nie masz wyboru musisz zainwestować w D90.

I żeby nie było że jestem onanistą sprzętowym, miałem D3000 przez 7 miesięcy i powiem Ci tak, nie popełniaj mojego błędu. Ok mogę zrozumieć że ktoś zaczyna, ale w moim wypadku opanowanie aparatu nie trwało dłużej jak 2 miesiące, i nie wmawiać mi że jestem pro, bo nie jestem, mówię natomiast że możliwości techniczne aparatu dadzą nam większą swobodę na kombinowanie w przyszłości, a przecież o to chodzi w uzyskaniu dobrego zdjęcia, oczywiście doświadczenie swoją drogą

Co do stałek, kiedyś przeczytałem na jednym z portali że każdy początkujący fotograf musi posiadać chociaż jedną stałkę aby nauczyć się komponować obraz, i jako świeżo upieczony właściciel 35mm podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami Dla mnie jest to fakt i ze mną nie ma co na ten temat dyskutować. Jak już się nauczysz komponować obraz wtedy będziesz mógł sobie pozwolić na zooma. Obecnie pozbywam się zooma i zamieniam szklarnię na same stałki. Ewentualnie w przyszlości jakiś 16-35mm 2.8 :P Jak bozia da pieniążki.

Ode mnie to wszystko, miała być krótka piłka a wyszło jak zwykle
    Pozdrawiam i przemyślanych kadrów życzę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    aha rozumiem że kazdy kto ma D5000 to amator i nie jest nikoniarzem... dobre.
    doczekaliśmy się prawdziwej prawdy o posiadaczach D5000 i D3100
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hypno Zobacz posta
    Witam.

Ode mnie krótka piłka.
    Jeśli jarasz się fotografią, bierz D90,
    Jeśli finanse pozwalają bierz D90,
    Jeśli lubisz stałki, bierz D90,
    Jeśli jarasz się fotografią, bierz D90, - nie jestem uzależniony od fotografii raczej to takie moje hobby
    Jeśli finanse pozwalają bierz D90, - pozwalają, ale po co przepłacać skoro nawet połowy funkcji nie wykorzystam chyba że po to żeby napisać po zakupie że teraz jestem prawdziwym Nikoniarzem ))))
    Jeśli lubisz stałki, bierz D90, - nienawidzę stałek
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Witam, dzisiaj zostalem prawdziwym nikoniarzem D90 + N18-105. Polecam wszystkim, ktorzy maja dylemat jaki wybrac aparacik. D5000 czy D3100 to amatorszczyzna. Ja mam goniecaly dzien, a juz sie w nim zakochalem, teraz tylko czytac instrukcje i pstrykac coraz lepsze foty. Pozdrawiam
    amatorszczyzna to kupić D90 z kitem i myśleć że jest się pro hehe
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie

Witam, dzisiaj zostalem prawdziwym nikoniarzem D90 + N18-105. Polecam wszystkim, ktorzy maja dylemat jaki wybrac aparacik. D5000 czy D3100 to amatorszczyzna. Ja mam goniecaly dzien, a juz sie w nim zakochalem, teraz tylko czytac instrukcje i pstrykac coraz lepsze foty. Pozdrawiam
    D300s l MB-D10 l N35 1.8 l N18-105 l N 70-300VR l S 70-200 l Di622 MKII l Di866 MKII PRO l SB-700

Domyślnie Re: D5000 vs D3100 vs D90

Pozostaje czekać na fotki profesjonalisty z d90. Może amatorzy z d5000 się czegoś nauczą
    Nikon D5000 | 18-105VR | 70-300VR| SunPak PZ42X

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arecki51 Zobacz posta
    Spokojnie, nie odrazu Krakow zbudowano. Przyjdzie i pora na inny obiektyw, mysle o N35/1,8, potem lampa. Ale podstawe i to dobra juz mam Widze ze posiadacze D5000 sa troszke oburzeni, a moze to zwyczajna zazdrosc. Wybralem D90 i byl to moj wybor. Wychodze z zalozenia ... kupic raz a dobrze.

Zgadzam sie rowniez i potwierdzam 3 stwierdzenia kolegi Hypno.
    D90 | N18-105VR | N35/1,8 | Metz 48 | Velbon Sherpa 600R | Nova 170AW |

Strona 20 z 41 PierwszyPierwszy ... 10181920212230 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów