Close

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Wątek: Sprzet studyjny

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

W międzyczasie studiowania lektury zapytam co sądzicie o opłacalności takiego przedsięwzięcia?
    Z awielka woda troche to inaczej wyglada i jest bardzo oplacalne.
    Na koniec roku wszyscy uczniowie ktorzy robili zdjecia dostaja tzw ksiazke adresowa z numerami adresami wszystkich uczniow szkoly klasami plus nauczyciele. Jesli nie kupiles zdjecia to nie ma cie tam a to juz jest ubytek na honorze. Wszystkie zdjecia sa robione na zasadzie przedplat tak ze fotograf wie ile tego bedzie.
    Dzieciarnia dostaje koperty z wydrukowana cena za poszczegolne pakieky ( np pakiet A to 2 zdjecia 5x7 cali plus 4 zdjecia mniejsze plus iles tam zdjec paszportowych plus itp itd......Pakiet B to.......)
    Dzieciaki zwracaja koper z kasa na 3-4 dni przed terminem i sprawa zalatwiona, srednia w klasach wynosi 90% zakupu.
    Sa jeszcze zdjecia wszystkich drozyn sportowych itp itd.....
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

a jakie statywy na sabinki? i jakie parasolki, softboxy do nich?

Domyślnie

http://funsports.pl

Mozna zakupić miedzy innymi "Uniwersalny uchwyt przegubowy do lamp z możliwością zamocowania parasolki." - cena 59zł

Domyślnie

rozwiązanie z sabinkami jest za to bardziej mobline i nie wymaga dodatkowego zasilania...można też do nich zastosować parasolki itp. choć ja ze stofena na metzu jest bardzo zadowolony...hmmm
    No ale zestaw dwoch lamp studyjnych o mocy 350Ws wyjdzie duzo taniej (zestaw od Marko Flash- dosc solidny i za 2300zl) no i przede wszystkim jest duuuuuuzo mocniejszy: 2x350Ws + SB600 na aparacie- ta moc daje poczucie bezpieczeństwa A że mobilny nie jest........no cóż, co kto woli Poza tym uwazam, ze zadko uzywalbym tylu SaBinek bez uprzedniego zaplanowania (przy takiej ilosci lamp "spontan" w terenie nie wchodzi w gre) Jezeli ma to byc sprzet do robienia portretow i zdjec grupowych, to chyba lepiej sprawia sie lampy studyjne.

[ Dodano: Wto 20 Wrz, 2005 ]
    A mam jeszcze pytanie- jakiebeda lepsze parasolki: dyfuzyjne czy odbijajace srebrne (chodzi mi o to, przy ktorych utrata swiatla jest najmniejsza)?
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robert S.
    A mam jeszcze pytanie- jakiebeda lepsze parasolki: dyfuzyjne czy odbijajace srebrne (chodzi mi o to, przy ktorych utrata swiatla jest najmniejsza)?
    Powinienes zapytac rowniez -- jakie parasolki dadza bardziej rozproszone swiatlo... Niby dyfuzyjne, ale osobiscie nie mam z tym doswiadczenia i sam chetnie bym sie dowiedzial...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez linux_user
    W międzyczasie studiowania lektury zapytam co sądzicie o opłacalności takiego przedsięwzięcia?
    Z awielka woda troche to inaczej wyglada i jest bardzo oplacalne.
    Na koniec roku wszyscy uczniowie ktorzy robili zdjecia dostaja tzw ksiazke adresowa z numerami adresami wszystkich uczniow szkoly klasami plus nauczyciele. Jesli nie kupiles zdjecia to nie ma cie tam a to juz jest ubytek na honorze.
    Z tej strony Wielkiej Wody taki chwyt by nie przeszedł Powód - ochrona danych osobowych Dziwię się , że u Was jest to praktykowane
    Pozdrawiam

Domyślnie

bardziej rozproszone swiatlo
    No tak, masz rację Co do tych parasolek, to człowiek, z którym rozmawiałem w MarkoFlach doradził mi do fotografii grupowych używać dyfuzyjnych białych

[ Dodano: Wto 20 Wrz, 2005 ]
    i tak do końca nie wiem, czy miał rację
    Pozdrawiam
    Pucha i szkła NIKON

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Roselle IL USA

Domyślnie

Z tej strony Wielkiej Wody taki chwyt by nie przeszedł Confused Powód - ochrona danych osobowych
    Koperte ktora dzieciaki zwracaja podpisuja rodzice wyrazajac zgode na udostepnienie zdjec
    i
    Pare nikonow, troche szkla, jakies lampki i parasolki

Domyślnie

Koperte ktora dzieciaki zwracaja podpisuja rodzice wyrazajac zgode na udostepnienie zdjec
    Nie miałem na myśli wyrażenia zgody na udostępnienie zdjęć a o przyzwolenie na wydrukowanie adresów .
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez suslaw

Nie miałem na myśli wyrażenia zgody na udostępnienie zdjęć a o przyzwolenie na wydrukowanie adresów .
    Mozna to zalatwic nawet w Polsce w ten sam sposob, rodzice wyrazaja zgode na pismie na podanie danych. Imię, nazwisko i adres.

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów