mozesz tez pokombinowac z chinczykami ... na trnie fun-sport jest chyba ich najlepsza w polsce oferta .. cena konkurencyjna ale wykonanaie typowo chinskie .. ale tylko lamp .. statywy belny softboxy maja naprawde dobre
Szukaj
mozesz tez pokombinowac z chinczykami ... na trnie fun-sport jest chyba ich najlepsza w polsce oferta .. cena konkurencyjna ale wykonanaie typowo chinskie .. ale tylko lamp .. statywy belny softboxy maja naprawde dobre
korzystalem z kabla synchro zarowno z elfo jak i chunczykami poprzez kostke .. zadnych problemow, no moze poza placzacym sie kablem i czasem wypadajaca koncowkaZamieszczone przez szymony
![]()
Dobrze wiedzieć że działa i dym nie leci.Zamieszczone przez sailor
W instrukcji obsługi mojego F90 pisze że wytrzymuje 250v na stykach.
W D70 takiej informacji nie znalazłem (może słabo szukałem) stąd ostrożność, tym bardziej że korpus nie był mój.
pozdrówka
szymon
moj dzialaf80 tez dzialalo .. z wesolych przygod: w niedziele mialem pofocic w pseudo studio - podlaczylem wszystko , lampy kabelek aparat .. pierwsza klatka i ... .pierduuuuut .. blysk byl ... z drugiej strony lampy tez
.. wygladalo strasznie .. okazalo sie ze na szczescie to tylko bezpiecznik .. ktory rozlecial sie w pyl ... az ciezko bylo wyciagnac koncowki... ale dzis wszystko dzialalo bez przeszkod
![]()
Jestem dokładnie w takiej samej sytuacjizamierzam popstrykac troche zdjec w szkolach bo mam dobry uklad a kasa sie przyda chodzby na dodatki - obektywy i sb800 - i tu moje pytanie jakie jakie lampy beda dobre do takiego fotografowania? czy jedna w zupelnosci wystarczy? jak sie uporac z tym malym kosztem? jak ktos ma jakies doswiadczenia w tym temacie prosze o podpowiedz.chciałem zapytać, czy lampy o mocy 200/250 Ws wystarczą do oświetlenia zdjęć grupowych (ok 25 osób)? No i oczywiście chciałem zapytać o Wasza opinię na temat lamp Z Funsportu. Maja tam fajny zestawik za jedyne 1500 zł : 2x lampa 200Ws z regulecja 1/1 1/2 1/4, 2xstatyw, 2x parasolka biała, 2x soft box 60/90, torba na lampy i statywy, kable zasilające i synchro. Brzmi rewelacyjnie. co o tym myślicie? http://www.funsports.pl/f-default-f.htm Czy to wystarczy? 200Ws?
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
no ale 200Ws to dużo więcej niż np SB800250 Ws to czesto malo zeby dobrze oswietlic jedna postac nie wspominajac o grupie 25 osob.i dwie takie lampy studyjne nie wystarczą???
przecież wiadomo, że nie będe robił zdjęć w ciemnym pomieszczeniu, lecz na auli szkolnej. Lampami chce po prostu doświetlić ludzi. Nie da rady?po dwóch stronach ustawie lampy z parasolkami a po środku ja z SB600 z dyfuzorem.Zazwyczaj ludzie przychodzą robić zdjęcia dzieciakom z aparatem i jakąś zwykłą lampą (załóżmy SB800), no aż mi sie wierzyć nie chce, że ten zestaw nie wystarczyPrzecież to ma być mobilne studio.
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
A nie widzisz jak ten zestaw okresla sprzedawca? "FOTOGRAFIA PORTRETOWA, REKLAMOWA ŚREDNICH I MAŁYCH OBIEKTÓW". Jesli dla Ciebie powierzchnia jaka zajmuje 25 osob jest zblizona do powierzchni sredniego lub malego obiektu, to probuj.Zamieszczone przez Robert S.
Chce jednak zaznaczyc, ze nikt tu nie odpowiada Tobie gdybajac, tylko raczej majac za podstawe wlasne doswiadczenia... Te 2x200 W to mozna uzyc do portretu i ewentualnie kombinowac z oswietleniem calej jednej osoby (niemniej i tak bedzie malo). A Ty chcesz oswietlic tym 25 osob?
![]()
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
No ale wy nie czytacie tego co piszęTe 2x200 W to mozna uzyc do portretu i ewentualnie kombinowac z oswietleniem calej jednej osoby (niemniej i tak bedzie malo). A Ty chcesz oswietlic tym 25 osob?Przecież nie będę robił zdjęć w ciemnym poieszczeniu. Ja chcę tymi lampami po prostu doświetlić te 25 osób. Jest to z pewnością dużo więcej mocy niż np. 2x SB800, czy mam rację? Czy mam rozumieć, że każdy fotograf, który robi zdjęcia w szkołach przywozi ze sobą minimym 2x lampa 500Ws? No nie wydaje mi sie
Zazwyczaj wspomagają sie "konwencjonalnym" błyskografem. Ja wiem, że niektórych moje problemy mogą śmieszyć, ale po prostu jak mam wydać 1500 zł na SB800, to wolę kupić sobie jakiś zestaw lamp studyjnych za ok 2000zł, którym będę się mógł później bawić
a z pewnością będzie to duuużo więcej mocy niż z SB 800 (porównując choćby do lamp 250 Ws) No ale ok, nieważne
zapytam inaczej- czego potrzebuję?lampy 350Ws? 500Ws? Co polecacie? Z MarkoFlasz są tanie lampy 500Ws (ok 1000zł sztuka), czy to będzie ok ze srebrnymi parasolkami?
Pozdrawiam
Pucha i szkła NIKON![]()
Skontaktuj się z nami