Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ku6i Zobacz posta
    Pardon, faktycznie czesc netbookow ma 2. spotkanie, widocznie ja mialem pecha trafic na nowego Asusa z 1 slotem. Tylko co z tych 2 slotow skoro wiekszosc plyt ma ograniczenie do 2 GB..
    W laptopach tez sie stosuje takie dziwne metody.....jednak z moich googlowych obserwacji wynika, ze ten netbook (netbook autora) ma jeden slot i mozliwosc rozbudowy do 2gb

Domyślnie

jeśli mogę to się podłączę
    mam laptopa z procesorem dual-core 1,46 GHz i grafiką GeForce 8400M. Początkowo miałem 1Gb ramu i Vistę więc szybko przesiadłem się na XP i jedną kość 0,5GB wyrzuciłem a jej miejsce zajęła 2GB. Ładnie to chodziło, ale już system trochę zasyfiony, więc planuję reinstall. Dodatkowo pojawiła się opcja kupna drugiej kości 2GB za 80zł. Kupiłbym tą drugą kość, miałbym 4GB i wtedy zainstalowałbym W7 bo mam za free z uczelni. I tu się rodzi pytanie: będzie się opłacała taka dokładka i zamiana systemu? Głównie chodzi mi o obróbkę, więc chyba im więcej ramu tym lepiej bo zdarza mi się go zapełnić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez photofun Zobacz posta
    Kupiłbym tą drugą kość, miałbym 4GB i wtedy zainstalowałbym W7...
    Jeśli maiłbyś system 64-bitowy to ma sens. Jeśli 32 to i tak będziesz mógł używać tylko 3GB. Więc lepiej wtedy kupić kość 1GB. Do tego, jak używasz programów, np. Photoshopa, to też wypadałoby, abyś miał go w wersji 64-bitowej.
    Nikon system...

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GrzegorzPPP Zobacz posta
    Mam nadzieje, że kolega nie pogniewa się jeśli wbiję mu ze swoim pytaniem

Otóż chcę kupić netbooka.

Dokładnie Asus Eee PC 1001PX
    http://allegro.pl/asus-eee-pc-1001px...219985062.html

Ludzi rożnie wypowiadają się o netbookach, więc liczę na forumowiczów, którzy zawsze dobrze doradzają

Sprzęt będzie służył do przeglądania stron internetowych, gg, skype i nic więcej.

Zastanawiałem się nad laptopem, ale potrzebuję czegoś mniejszego, tańszego i mniej prądożernego.

Miałem coś takiego, dokupiłem nawet baterię 8800 Ah, ale jednak brakowało mocy.

Sprzedałem, dołożyłem chyba z 300 zł, zakupiłem z sklepie w Krakowie z używanymi lapkami IBM x60 z nową baterią, procesor C2D 2x1,83 , moglem z tej cenie CoreDuo z modemem HSDPA, ale bateria podstawowa wtedy byłaby...
    Bateria wystarcza mi na 4h pracy, bez ekstremalnych ustawień oszczędzania baterii...co moc, to moc, a waga i wielkość - niemal jak netbook...CNX2 także na nim hula...
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sidek Zobacz posta
    Jeśli maiłbyś system 64-bitowy to ma sens. Jeśli 32 to i tak będziesz mógł używać tylko 3GB. Więc lepiej wtedy kupić kość 1GB. Do tego, jak używasz programów, np. Photoshopa, to też wypadałoby, abyś miał go w wersji 64-bitowej.
    Ok. w takim razie opłaca się w ogóle dokupować ram? Żeby z 2,5 na 3GB przejść? No i czy opłaca się instalować W7 przy 2,5-3GB ramu gdy chcę obrabiać zdjęcia na tym sprzęcie?

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    Miałem coś takiego, dokupiłem nawet baterię 8800 Ah, ale jednak brakowało mocy.

Sprzedałem, dołożyłem chyba z 300 zł, zakupiłem z sklepie w Krakowie z używanymi lapkami IBM x60 z nową baterią, procesor C2D 2x1,83 , moglem z tej cenie CoreDuo z modemem HSDPA, ale bateria podstawowa wtedy byłaby...
    Bateria wystarcza mi na 4h pracy, bez ekstremalnych ustawień oszczędzania baterii...co moc, to moc, a waga i wielkość - niemal jak netbook...CNX2 także na nim hula...
    Gdzie dokładnie kupowałeś? Nie boli Cię rozdzielczość 1024x768 przy pracy w CNX?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów