Close

Strona 17 z 25 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 279

Wątek: Metz 50 AF-1

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Też to wydalało mi się dziwne... Może ci w sklepie mialei jakiś wadliwy towar Tak czy inaczej dobrze przed zakupem sprawdzić czy pasuje do lampy

Domyślnie

Runda po sklepach (Vobis, Sferis, Empik, Fotojoker, Kodak, Saturn i Komputronik) właściwie nic nie wniosły.
    W Komputroniku usłyszałam jedynie że byłyby, ale jedynie na zamówienie internetowe.
    W Saturnie facet powiedział, że jakby co, to szukać tylko po sklepach internetowych, bo tak to nigdzie się nie znajdzie, ew. w salonach fotograficznych, ale też może być ciężko.
    * Nikon D90 * N. 18-105 * N. 50mm f/1.8D * Metz 50 AF-1 *

Domyślnie

Podjedź do np. foto-tipa w Mogilanach.. chłopaki ci cóś znajdą co pasuje za 15zł. (jakiś chiński wynalazek np. od cwanona...)
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    Podjedź do np. foto-tipa w Mogilanach.. chłopaki ci cóś znajdą co pasuje za 15zł. (jakiś chiński wynalazek np. od cwanona...)
    Mam zaprzyjaźnione sklepy fotograficzne i właśnie od nich wiem, że nie było jeszcze (gdy kupowałam) dyfuzora na 50-tkę, z kolei inny polecił właśnie LumiQuest i stamtąd miałam na próbkę kilka do przymierzenia, ale spadały. :/
    Zamierzam szukać i szukać, bo termin mam za tydzień dopiero, ale nie wiem jak to wyjdzie.
    * Nikon D90 * N. 18-105 * N. 50mm f/1.8D * Metz 50 AF-1 *

Domyślnie

Ile razy trza powtarzać, że do M50 pasuje mydelniczka od M48/58? Znajdź sobie model Stofena na stronie producenta mydelniczek: http://stofen.com/misc/productfind.asp. Dziwnym trafem za każdym razem wyjdzie OM-MZ80... A to, że komuś nie spasował idealnie tani zamiennik z Azji to taki urok zamienników - są lepsze i gorsze.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

Witam wszystkich .Chciałem odgrzebać tema ,bo nie ma sensu zakładać nowego wątku .Czytałem wasze wszystkie wypowiedzi na temat METZA ,i wygląda ona na godną zaufania .Ale moje pytanie jest o METZ 58 AF-1, czyli o lampę z dwoma palinkami .Jak to się sprawdza w praktyce ?.I czy też jest tak samo niezawodna co 50 Af-1 ?.Nie ukrywam że zmieniłem system, na N nie dawno i staram sie uczyć nowych rzeczy . Poszukuję lampy której, nie trzeba był wymieniać za jakiś czas, bo okaże sie za słaba .Pozdrowienia dla wszystkich .

Domyślnie

Dziekuje za pomoc. Lampe odeslalem do sklepu. Nowy egzemplarz nie ma tego problemu.
    Pozdrawiam

Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Mam być może śmieszne pytanie, ale co tam. Czy przy akumulatorkach bliskich wyczerpania możliwa jest niewłaściwa współpraca lampy za aparatem Wszystko włączone, a lampa zachowuje się tak jak by nie bylo komunikacji z body, lub jedno ze zdjęć jest prześwietlone bo lampa błysnęła większą mocą niż to było konieczne. Zdażyło mi się to pierwszy raz więc pytam.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Grodzisk Wlkp.

Domyślnie

Raczej doszukiwałbym się winy w niedokładnym "domknięciu" lampy. Chodzi o przestawienie lampy z pozycji pionowej /na sufit/ do poziomej. Jeśli nie zrobisz tego do końca, o czym świadczy charakterystyczne kliknięcie, to lampa nie pobiera informacji o ogniskowej obiektywu i nie podaje zasięgu.

Domyślnie

Mam szybkie pytanie. Zastanawiam sie nad zakupem Metza ale wacham sie pomiedzy wersja 50, 58. Mam zamiar zakupic jedna z tych lampek w najblizszych dniach. Chce z czasem dokupic druga i pewnie trzecia. Ale chce zeby narazie ta lampa pozwlala mi na umieszczenie jej na body (standard) ale tez zebym mogl z niej korzystac w AWL. Pytanie czy wersja 50 pozwala na wyzwalanie w tym systemie czy jest to tylko wyzwalanie przez fotocele, a reszte robi automatyka lampy a nie aparatu. Przeczytalem caly watek ale juz sam nie wiem jak to jest.

Strona 17 z 25 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów