Też to wydalało mi się dziwne... Może ci w sklepie mialei jakiś wadliwy towarTak czy inaczej dobrze przed zakupem sprawdzić czy pasuje do lampy
![]()
Szukaj
Też to wydalało mi się dziwne... Może ci w sklepie mialei jakiś wadliwy towarTak czy inaczej dobrze przed zakupem sprawdzić czy pasuje do lampy
![]()
Runda po sklepach (Vobis, Sferis, Empik, Fotojoker, Kodak, Saturn i Komputronik) właściwie nic nie wniosły.
W Komputroniku usłyszałam jedynie że byłyby, ale jedynie na zamówienie internetowe.
W Saturnie facet powiedział, że jakby co, to szukać tylko po sklepach internetowych, bo tak to nigdzie się nie znajdzie, ew. w salonach fotograficznych, ale też może być ciężko.
* Nikon D90 * N. 18-105 * N. 50mm f/1.8D * Metz 50 AF-1 *
Mam zaprzyjaźnione sklepy fotograficzne i właśnie od nich wiem, że nie było jeszcze (gdy kupowałam) dyfuzora na 50-tkę, z kolei inny polecił właśnie LumiQuest i stamtąd miałam na próbkę kilka do przymierzenia, ale spadały. :/
Zamierzam szukać i szukać, bo termin mam za tydzień dopiero, ale nie wiem jak to wyjdzie.
* Nikon D90 * N. 18-105 * N. 50mm f/1.8D * Metz 50 AF-1 *
Ile razy trza powtarzać, że do M50 pasuje mydelniczka od M48/58? Znajdź sobie model Stofena na stronie producenta mydelniczek: http://stofen.com/misc/productfind.asp. Dziwnym trafem za każdym razem wyjdzie OM-MZ80... A to, że komuś nie spasował idealnie tani zamiennik z Azji to taki urok zamienników - są lepsze i gorsze.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Witam wszystkich .Chciałem odgrzebać tema ,bo nie ma sensu zakładać nowego wątku .Czytałem wasze wszystkie wypowiedzi na temat METZA ,i wygląda ona na godną zaufania .Ale moje pytanie jest o METZ 58 AF-1, czyli o lampę z dwoma palinkami .Jak to się sprawdza w praktyce ?.I czy też jest tak samo niezawodna co 50 Af-1 ?.Nie ukrywam że zmieniłem system, na N nie dawno i staram sie uczyć nowych rzeczy . Poszukuję lampy której, nie trzeba był wymieniać za jakiś czas, bo okaże sie za słaba .Pozdrowienia dla wszystkich .
Dziekuje za pomoc. Lampe odeslalem do sklepu. Nowy egzemplarz nie ma tego problemu.
Pozdrawiam
Mam być może śmieszne pytanie, ale co tam. Czy przy akumulatorkach bliskich wyczerpania możliwa jest niewłaściwa współpraca lampy za aparatemWszystko włączone, a lampa zachowuje się tak jak by nie bylo komunikacji z body, lub jedno ze zdjęć jest prześwietlone bo lampa błysnęła większą mocą niż to było konieczne. Zdażyło mi się to pierwszy raz więc pytam.
Raczej doszukiwałbym się winy w niedokładnym "domknięciu" lampy. Chodzi o przestawienie lampy z pozycji pionowej /na sufit/ do poziomej. Jeśli nie zrobisz tego do końca, o czym świadczy charakterystyczne kliknięcie, to lampa nie pobiera informacji o ogniskowej obiektywu i nie podaje zasięgu.
Mam szybkie pytanie. Zastanawiam sie nad zakupem Metza ale wacham sie pomiedzy wersja 50, 58. Mam zamiar zakupic jedna z tych lampek w najblizszych dniach. Chce z czasem dokupic druga i pewnie trzecia. Ale chce zeby narazie ta lampa pozwlala mi na umieszczenie jej na body (standard) ale tez zebym mogl z niej korzystac w AWL. Pytanie czy wersja 50 pozwala na wyzwalanie w tym systemie czy jest to tylko wyzwalanie przez fotocele, a reszte robi automatyka lampy a nie aparatu. Przeczytalem caly watek ale juz sam nie wiem jak to jest.
Skontaktuj się z nami